PODELI
ANA BRNABIĆ, Foto: Urban City

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da moramo da sačekamo još neko vreme da mere počnu da daju rezultate.

“Kada poštujemo mere, dajemo šansu ljudima koji su u bolnici da se izbore za život jer onda lekari imaju više vremena da se bave njima.”

Brnabićeva je izjavila i da je protiv zabrane kretanja. “Uvešćemo je ako treba, ali za sada kupujemo svaki dan. Verujem da će ljudi poštovati mere. Ne smemo kao Krizni štab da podlegnemo pritiscima”, istakla je premijerka.

Prema njenim rečima, u Srbiji i dalje raste broj pacijenata koji su za bolničko lečenje i na respiratoru, a naša zemlja je, kako kaže, po broju hospitalizovanih pacijenata prva u Evropi.

Naglašava da Srbija daje sve od sebe, da se ne štedi i da se ogroman novac izdavaja za lekove, testiranja, opremu, dnevno samo za testiranja oko 750.000 evra.

“Imaćemo vakcinu”

Premijerka Srbije je ponovila da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koje će imati vakcinu protiv koronavirusa i dodala da se očekuje da će to biti do kraja ove godine.

Brnabić je rekla se pregovori vode sa svim proizvođačima, da je ugovor sa američkom kompanijom Fajzer o nabavci vakcine protiv koronavirusa već potpisan, a da su završeni pregovori oko ugovora sa ruskom i kineskom vakcinom.

“Nadam se da ćemo vakcinu protiv koronavirusa dobiti do kraja ove godine. U četvrtak ujutru imamo još jedan sastanak najužeg tima kod predsednika Republike da ga izvestim o tome dokle smo došli”, rekla je Brnabić.

Dodala je da je nabavka vakcine protiv korone značajna stvar koja pokazuje novi politički kredibilitet, snagu i ozbiljnost Srbije, kao i njenu finansijsku snagu.

KOMENTARIŠI