Glumac Bogoljub Mitić Đoša (49) sahranjen je u petak na mesnom groblju u rodnom Vlasotincu uz zvuke “Posmrtnog marša” i suze članova porodice, rođaka i prijatelja. Svog Bogija Mizu, kako su Đošu ovde zvali, a koji je preminuo u četvrtak ujutru u Beogradu od srčanog udara, ispratilo je celo Vlasotince.

Nekoliko hiljada ljudi oprostilo se od svog poznatog sugrađanina. Duga kolona Đošinih poštovalaca kretala se ulicama Vlasotinca, od njegove rodne kuće do porodične grobnice, uz pratnju policije, a na groblju je svog Mizu dočekao još veći broj Vlasotinčana.

Đošina supruga Jelena je nastojala da bude jaka i da se nađe ćerkama Nataliji i Olgi, koje su bile neutešne. Suze su im se neprekidno slivale sa lica, a porodični prijatelji kažu da niko od Mitića još uvek ne može da prihvati da ih je Đoša zauvek napustio. Teško je i Đošinoj majci Zorki i bratu Igoru, koji su mu stalno govorili da uspori i da vodi računa o svom zdravlju.

Đoša bih ih saslušao, ali je nastavljao po starom – priča jedan od komšija. – Stalno je imao neke planove i bio u neprekidnom pokretu. Govorio je da može da se odmori samo kada dođe u mesto u kojem se rodio. Sada je došao u svoju večnu kuću i zauvek će biti među svojim Vlasotinčanima.

O Mitićima u Vlasotincu svi govore lepo, a o Đoši ne mogu da nađu reči koliko bi ga nahvalili. Vlasotinčani kažu da su ga voleli jer se nije promenio ni nakon što je postao zvezda.

– On je za nas uvek bio Bogi Miza i tako će i ostati – tvrdi jedan od Đošinih prijatelja.

Od svog partnera u seriji “Porodično blago” oprostio se i Predrag Smiljković, popularni Tika Špic, sa kojim se Đoša okumio. Bili su tu i pevači Nemanja Nikolić i Hasan Dudić, kolege iz leskovačkog Narodnog pozorišta gde je prvi put kročio na daske koje život znače, predstavnici lesovačke i vlasotinačke lokalne samouprave, kao i nekoliko prijatelja sa kojima se Đoša družio radeći kao voditelj na Televiziji Hepi. Pronele su se i glasine da je Đošu na vlasotinačkom groblju dočekao i scenarista Siniša Pavić koji mu je ulogom u svojoj televizijskoj seriji promenio život. Na sahrani nije bilo govora. Oni koji su ga voleli od Đoše su se oprostili u tišini koju je remetio samo zvuk zemlje koja udara o sanduk i pokoje “E, moj Bogi”.

POČEO DA ZIDA KUĆU

Bata Đoša, kako su svi zvali Mitića, pre pet godina počeo je da zida kuću, u dvorištu kraj porodičnog doma u Vlasotincu. Kako kažu komšije, planirao je da u nju pređe sa porodicom za nekoliko godina. Nažalost, nije stigao da je završi i sredi do kraja.

KOMENTARIŠI