Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja sprovodi akciju obezbeđivanja posebnih sredstava za rad, a Centru za socijalni rad u Požarevcu obezbedilo je novo vozilo, marke Fiat tipo, u vrednosti od 1,6 miliona dinara.

Kako je rekao Dragan Todorović, državni sekretar pri ovom ministarstvu, ove godine su omogućena dodatna sredstva za opremanje osnovnim sredstvima za rad, te je požarevački centar za socijalni rad dobio novo vozilo.

„Ova ustanova imala je dva vozila koja su dotrajala i sigurni smo da će i ovo novo vozilo biti upotrebljeno na adekvatan način, da bi se došlo do krajnjih korisnika i da bi oni bili u što tešnjoj vezi sa samim zaposlenima“, rekao je Todorović.

czp_01Direktorka Centra za socijalni rad, Tatjana Rajić rekla je da su osim vozila, potrebe za osnovnim sredstvima za rad mnogobrojna.

„Zgrada centra za socijalni rad je u jakom lošem stanju, sazidana je još ’60-e godine, oprema je iz tog perioda. Odeljenje za usluge, koje je u ulici Bratstva i jedinstva, u još je gorem stanju. Nedostaju i računari“, kaže Rajićeva.

Predstavnici gradske uprave su tom prilikom Centru za socijalni rad poklonili i jedno autosedište za decu.

KOMENTARIŠI