Centralna manifestacija povodom kampanje “Oktobar mesec pravilne ishrane” u Požarevcu

Centralna manifestacija povodom kampanje “Oktobar mesec pravilne ishrane” u Požarevcu

Povodom kampanje “Oktobar mesec pravilne ishrane”, Osnovna škola „Kralj aleksandar I” Požarevac, i Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa svim osnovnim školama na teritoriji grada Požarevca, danas 17. oktobra 2019. godine,  organizovala je centralnu manifestaciju u prostorijama Osnovne škole „Kralj aleksandar I” u Požarevcu.

U okviru pomenute manifestacije održana je stručna prezentacija o pravilnoj ishrani, kulturno zabavni program i izložba zdrave hrane.

Kampanju Svetski dan hrane, devetnaesti put za redom, koordinira i organizuje Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom instituta i zavoda za javno zdravlje uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Veliki doprinos dosadašnjim uspesima kampanje dali su domovi zdarvlja, osnovne škole i vrtići. Ove godine kampanja Oktobar mesec pravilne ishrane realizuje se pod sloganom „Pravilna ishrana – dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”.

Zavod za javno zdravlje Požarevac, kao i svake godine, u saradnji sa domovima zdravlja, osnovnim školama i vrtićima na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga organizovala je brojne aktivnosti sa ciljem da najšira populacija, a posebno deca i mladi, steknu znanje, formiraju ispravne stavove i ponašanje u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani.

KOMENTARIŠI