Centralno grejanje nakon 30 godina

Centralno grejanje nakon 30 godina

U toku prepodnevnih časova u petak 12. januara uspešno je izvršena toipla proba

Nakon više od tri decenije Centar za kulturu Kučevo će ponovo dobiti centralno grejanje.

U toku prepodnevnih časova u petak 12. januara uspešno je izvršena toipla proba. Temperatura se u Velikoj sali „diže“ u skladu sa predvuđenim normama pa će tako sutrašnji koncert Ženskog tamburaškog orkestra „La banda“ biti održan u zagrejanoj sali.

Centar za kulturu obišli su i nosioci najviših funkcija lokalne samouprave, predsednik opštine Novica Janošević i predsednik Skupštine opštine Vladimir Stojanović u pratnji gradskog urbaniste Dušana H. Todorovića i na licu mesta se uverili o kvalitetu izvedenih radova.

“ Grejanje Centra za kulturu će imati tri odvojena kraka“, rekao je Todorović“, nezavisna između sebe. Tako je sada u funkciji pušten onaj kojim se zagreva Velika sala i prateće prostorije i inetzivno se radi na glavnom potisnom vodu drugog, koji će omogućiti grejanje asdministrativnog dela i Biblioteke. Nakon toga na red će doći i treći (hodnici i Mala sala, prim. autora).

Foto: E Kučevo

Uvođenje centralnog grejanja u jedan ovakav objekat je izuzetno komplikovano i zahteva veliku investiciju. Napomenuo bih da postoji još jedan krak, njega je pokušano u periodu od 2000-2004. godine dva puta da se pusti u rad, probe su trajalo po 7-8 dana, ali bezuspešno. Kako sam to već više puta rekao, izuzetno je bitno što će se za grejanje kao energent koristiti obnovljivi izvori, drvo i ugalj. Trenutno koristimo skladišni prostor u koga može da stane oko 27 kubnih metara drva a uskoro će to biti prošireno , pa će se tako moći uskladištiti i svih 50 kubika “, navodi Todorović.

KOMENTARIŠI