Češljeva Bara: Pili cele noći u kafani pa se otimali oko pištolja...

Češljeva Bara: Pili cele noći u kafani pa se otimali oko pištolja koji je tom prilikom usmrtio Dančeta Pajića

Istraga ubistva Dančeta Pajića (51) u Češljevoj Bari kod Velikog Gradišta

Istraga ubistva Dančeta Pajića (51) u Češljevoj Bari kod Velikog Gradišta. Danče u kafani pokušao da otme pištolj Živislavu Steviću. Njih dvojica su cele noći pili zajedno u kafani.

Živislav Stević (71) iz Srednjeva, koji se tereti da je u Češljevoj Bari kod Velikog Gradišta ubio Dančeta Pajića (51) iz Gareva, pucao je dok se otimao oko pištolja sa žrtvom, nezvanično saznaju “Novosti”. Njemu predstoji saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu, a nakon toga sudija za prethodni postupak odlučivaće o pritvoru.

Njih dvojica su cele noći, između subote i nedelje, pili u kafani u Češljevoj Bari. U jednom trenutku, Danče se posvađao sa gostima koji su sedeli za njihovim stolom, pa se Živislav umešao da ga zaštiti. Međutim, gosti su počeli i njega da vređaju, nakon čega se on na pola sata izgubio iz lokala.

Kako se kasnije ispostavilo, on je tada otišao kući i neopaženo od supruge koja je spavala uzeo svoj pištolj koji je držao u nelegalnom posedu. Pri povratku u kafanu, zapretio je gostima sa kojima se do malopre svađao i ispalio dva metka. Tada je Danče skočio i pokušao da ga spreči da nekog povredi ili ubije.

– U tom otimanju, pištolj je opalio i u čelo pogodio Dančeta, koji je na mestu izdahnuo. Ubrzo je u kafanu pristigla policija i uhapsila Živislava. Inače, on i pokojni Danče bili su prijatelji i kobne noći zajedno su jeli i pili u kafani – saznaju Novosti iz izvora bliskog istrazi.

Viši javni tužilac naložio je obdukciju tela, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Pokojni Danče Pejić za sobom je ostavio suprugu, sina i ćerku koja živi u Austriji, gde je i on radio. U Austriji je radio i uhapšeni Živislav Stević, koji je tamo stekao i penziju. Ukoliko bude optužen za ubistvo, njemu sledi kazna od jedne do 15 godina zatvora.

PRVI INCIDENT

Kafana “Lipov lad” nalazi se u centru Češljeve Bare i veoma je posećena. Meštani iz komšiluka kažu da je ovo prvi put da se u njoj desilo ovako nešto.

– Čuli smo da su ta dvojica bili prijatelji i da su se ceo dan gostili uz pečeno prase i alkohol. I na kraju, jedan ubi drugog. Baš strašno – kažu meštani Češljeve Bare.

KOMENTARIŠI