Čikoš u novom izdanju najkasnije do kraja avgusta

Čikoš u novom izdanju najkasnije do kraja avgusta

U Požarevcu su sredinom septembra prošle godine počeli radovi na rekonstrukciji prostorne celine Čikoš između ulica Takovske i Veljka Dugoševića do objekata i privatnih parcela na obodu celine.

Prvo su izvođeni radovi na zameni i izgradnji nove infrastrukture od strane JKP ’’Vodovod i kanalizacija’’, JP “Elektrodistribucija Srbije” i Telekom Srbija.

Vrednost radova na parternom uređenju po novom projektu iznosi nešto više od 43 miliona dinara.

Danas je ovu lokaciju obišao gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima.

Po njegovim rečima, po planu radova, prema ugovoru, rok za završetak svih je do 27. avgusta. Prema rečima Pavlovića, biće uloženi napori da se ova celina završi pre roka, kako bi tokom leta ponovo zaživeo prostor gde su se pre 30-40 godina okupljali građani.

Podsetimo, uređenje podrazumeva novu pešačku komunikaciju, bista Pavla Savića, za koju se planira rekonstrukcija, imaće posebno uređenje oko nje kako bi se naglasio značaj velikog naučnika.

Urbani mobilijar za igru imaće za cilj da okupi najmlađe Požarevljane kao deo oaze namenjen svim generacijama, biće dodate nove klupe i rasveta.

Čikoš kao celina formirana je tokom 19. i početkom 20. veka. Od Takovske ulice pruža se kaldrmisana površina, koja datira iz 1897. godine. Reč je o poslednjoj ulici u Požarevcu, koja je izvedena velikim kamenjem.

1 KOMENTAR

  1. Lepa slika Nacelnik treba da dodje ispred moje zgrade da se slika u ovom djubretu za koje nuko nije zaduzen da ocisti Ulica nije strogi centar ali je jako blizu centra Ovomje sramota Niko ni da proseta da vidi kako izgledaju ulice (prljave)Jedno vrene su cistile zene iz zatvora i bilo je bolje a sada nikog nije briga Poreski obveznici smo i mi Zasto nema cistaca ulice i kod nas iako smo prijavljivali opstini da nemozemo da izadjemo iz zgrade kad pada kisa Niko se nije potrudio da dodje da vidi a obecanje su dali Zato nacelnice kad pada kisa dodji da se slikas sa stanarina ispred moje zgrade bice ti lepsa slika

KOMENTARIŠI