Crnu Goru pogodio zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihteru

Crnu Goru pogodio zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihteru

Foto: Cigdem

Jutros u 4 sata i 6 minuta zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale pogodio je Crnu Goru u području Nikšića na granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Zemljotres se osetio i u Srbiji u području Nove Varoši, Novog Pazara i Požege. Srđan Ceković iz Seizmološkog zavoda Crne Gore rekao je za RTS da je dobro da je epicentar zemljotresa bio u nenaseljenom području.

Još nema podataka o materijalnoj šteti.

Srđan Ceković iz Seizmološkog zavoda Crne Gore rekao je za RTS da se u Srbiji potres najviše osetio u okolini Nove Varoši, Novog Pazara i Požege. Zemljotres se osetio i u Priboju i Prijepolje.

Još nema podataka o eventualnoj šteti, a prema informacijama iz ZHMS mogla je biti izazvana u epicentralnom području.

„Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvesne materijalne štete u epicentralnom području“, ističe se u saopštenju Zavoda.

Evropsko mediteranski seizmološki centar (EMSC) prethodno je objavio da je jačina zemljotresa 5,3 stepena Rihterove skale. U ovom području registrovana su još dva blaža potresa jačine 3,1 stepena, navodi RTCG.

KOMENTARIŠI