Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije izdao je hitno meteorološko upozorenje, zbog jakog grmljavinskog nevremena koje se iz Osječke regije premešta dolinom Save ka Srbiji.

„Najviši, crveni stepen upozorenja izdaje se najpre za Srem, Mačvu i donje Podrinje, gde se nailazak nepogode očekuje do 19 časova, odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda brzo premeštati dalje na istok“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

RHMZ upozorenje

Jako nevreme praćeno grmljavinom koje je zahvatilo Hrvatsku stići će u Srbiju oko 19 časova, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

RHMZ navodi da se jako grmljavinsko nevreme iz Osječke regije premešta dolinom Save ka Srbiji.

“Najviši, crveni stepen upozorenja izdaje se najpre za Srem, Mačvu i Donje Podrinje, gde se nailazak nepogode očekuje do 19 časova, odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda premeštati brzo na istok”, ističe RHMZ.

Na ovom području, dodaju, mogu se očekivati kratkotrajno veoma intenzivni pljuskovi, krupan grad, jaka grmljavina, ali i olujni i orkanski udari vetra koji mogu pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući takođe bezbednost ljudi i životinja.

KOMENTARIŠI