Da li ste “mladi heroj”? Prijavite se!

Da li ste “mladi heroj”? Prijavite se!

EXIT fondacija u saradnji sa kompanijom NIS, uz podršku Radio-televizije Srbije, kompanije Ringier Axel Springier i HR Centra, pokreću drugi po redu javni konkurs sa ciljem da pronađu istinske mlade heroje našeg doba.

Traže se istaknuti pojedinci iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.Konkurs će biti otvoren do 11. februara 2017. godine, a nosioci titule “Youth Heroes” biće proglašeni u martu 2017. godine.

Želja pokretača konkursa je da se mladi heroji u Srbiji izvuku iz anonimnosti, predstave javnosti i promovišu kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za cele generacije.To su svi oni mladi ljudi koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate ipokreću uspešne kompanije, a opet su nedovoljno vidljivi.

Rezultat višegodišnjeg projekta “Youth Heroes” i njegove aktivne promocije pozitivnih uzora mladima, može da stimuliše dolazeće generacije da aktivno učestvuju u društvu koje vrednuje znanje, kreativnost i rad. Prva generacija Youth Heroes je već pokazala da imamo fantastične mlade ljude poput humanitarnog aktiviste Jovana Simića, mladih naučnika i izumitelja poput Stefana Velje i Koste Jovanovića i mnoge druge mlade heroje Srbije.Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15 do 30 godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništvai kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti.

Prijavni formular dostupan je sajtu www.youth-heroes.org ili na ovom linku, a prijave sa konkursnim obrascem treba poslati na email exitfoundation@exitfest.org do 11. februara 2017. godine. Mlade heroje mogu nominovati organizacije, institucije, mediji i zainteresovani pojedinci ili se mogu prijaviti samostalno.

KOMENTARIŠI