Đaci u školama od ponedeljka, najavljena nadoknada izgubljenih časova

Đaci u školama od ponedeljka, najavljena nadoknada izgubljenih časova

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Neće biti dodatnog produženja zimskog raspusta, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju, pa će se đaci u centralnoj Srbiji i Vojvodini u školske klupe vratiti u ponedeljak, 24. februara, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Mera produženja raspusta zaustavila širenje virusa gripa i u narednih nekoliko dana će, dok su deca kod kuće, situacija biti još bolja, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Dodaje da je bio u stalnom kontaktu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je aktivnost virusa gripa u opadanju, da je smanjen broj obolelih za 50 odsto i da nema razloga da deca dalje gube nastavu.

Smatra da nadoknada časova neće biti problem – đaci u centralnoj Srbiji treba da nadoknade četiri, a u Vojvodini pet radnih dana.

Njegova preporuka direktorima škola je da se što manje koriste radne subote zbog predstojećih takmičenja, koja se organizuju vikendom.

“To može da se nadoknadi pretčasima, posle časova, ali i da se produži čas na 60 minuta. Znaju direktori škola to dobro”, kaže ministar.

Za đake u Vojvodini drugo polugodište počelo je 15. janura, ali je zbog gripa prekinuta nastava pet radnih dana.

U centralnoj Srbiji i na KiM, đaci sa zimskog raspusta trebalo je da se vrate 18. februara, ali im je raspust produzen četiri radna dana, te će drugo polugodište početi 24. februara.

KOMENTARIŠI