Za jednogodišnji prevoz osnovaca iz gradskog budžeta biće plaćeno 42,8 miliona, a za prevoz srednjoškolaca 7,5 miliona dinara.

Firma „Moto boem trans“ DOO iz Negotina odabrana je u postupku javne nabavka Grada Požarevca za prevoz 1.600 osnovaca i srednjoškolaca do kraja februara naredne godine, pišu novosti.

Za prevoz osnovaca njoj će iz budžeta biti plaćeno 42,8 miliona, a za prevoz srednjoškolaca 7,5 miliona dinara. Prevoz đaka negotinska firma obavljaće zajedno sa podizvođačem, firmom „Kontinental turs Kula“ iz Kule kod Malog Crnića.

U postupku javne nabavke, svoje ponude dostavili su i požarevačka „Ariva Litas“ i „Trans-Jug“ iz Obrenovca. Ponuda druge firme je odbačena jer ne ispunjava sve uslove, a „Ariva“ je otpala jer je njena cena bila veća od cene negotinske firme.

Na donetu odluku o izboru ponuđača, učesnici u ovoj javnoj nabavci imaju rok od 10 dana za podnošenje žalbe.

Požarevac iz budžeta u stopostotnom iznosu plaća prevoz za osnovce, dok srednjoškolcima pokriva 30 odsto cene mesečne karte. Ugovor grada sa prethodnim prevoznikom – kompanijom „Ariva Litas“, istekao je 28. februara, a novi prevoznik izabran je 7. marta.

KOMENTARIŠI