Foto: Urban City

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i osetno hladnije sa pojavom jutarnjih mrazeva, od -4 do 0 stepeni Celzijusa i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti.

Najviše kiše očekuje se ujutru i pre podne na jugu i istoku Srbije, lokalno preko 20 mm za 12 sati, dok će u ostalim krajevima padavine biti slabije i u prekidima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na planinama će kiša preći u sneg, a kratkotrajan sneg rano ujutru moguć je ponegde i u nižim predelima na severu Srbije. Posle podne u većem delu prestanak padavina, a novo naoblačenje očekuje se u toku noći, uslovljavajući na severozapadu Srbije sneg, u centralnim krajevima mešovite padavine, kiša i sneg, a na jugu i istoku kišu.

Vetar slab i umeren, severozapadni, na planinama i istoku ujutru i pre podne povremeno jak. Uveče i u toku noći skretanje vetra na istočni i jugoistočni pravac, u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od -2 stepena na severu Vojvodine do 10 stepeni Celzijusa na jugu Srbije. Najviša temperatura od 1 stepen na severu do 13 stepeni Celzijusa na jugu.

U Požarevcu pretežno oblačno i osetno hladnije, rano ujutru s kišom ili susnežicom, a u toku dana uglavnom bez padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče i noću u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 2 stepena, najviša oko 5 stepeni Celzijusa. U toku noći ka ponedeljku povremeno kiša i susnežica.

KOMENTARIŠI