Danas i do 33 stepena u Požarevcu, u sredu LEDENO jutro!

Danas i do 33 stepena u Požarevcu, u sredu LEDENO jutro!

Foto: Urban City

RHMZ je upozorio da se u utorak uveče i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima očekuje obilna kiša, lokalno s količinom padavina većom od 20 mm za tri sata.

Naoblačenje i jače zahlađenje sa kišom i pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom, i umerenim i jakim severozapadnim vetrom, koje će u utorak uveče i tokom noći zahvatiti severne i zapadne krajeve, u drugom delu noći i u sredu ujutru brzo će se proširiti i na ostale, najavio je RHMZ.

Na severu i zapadu u utorak uveče i tokom noći lokalno se očekuje i oko 20 mm kiše za kratak vremenski period.

Od četvrtka jutra će biti hladna, ponegde se očekuje i slab prizemni mraz.

Dnevna temperatura u četvrtak i petak malo ispod proseka za ovaj period godine, a od subote postepeno toplije, posebno početkom sledeće sedmice.

U utorak će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo uz slab zapadni i jugozapadni vetar sa jutarnjom temperaturom od 8 do 17 stepeni i najvišom dnevnom od 28 do 32 stepena.

Uveče će na severu i zapadu doći do naoblačenja sa kišom i pljuskovima, ponegde grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, koje će se tokom noći premeštati dalje ka jugu i jugoistoku zemlje.

I u Požarevcu će danas biti pretežno sunčano i toplo uz slab zapadni i jugozapadni vetar sa jutarnjom temperaturom od 17 stepeni i najvišom dnevnom do 31 stepen.

Uveče i tokom noči očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

Narandžasti meteo-alarm u utorak je na snazi na teritoriji Srema, Bačke i zapadne Srbije, dok je žuti na snazi na teritoriji Beograda i Banata. U Požarevcu bez meteoalarma.

Foto: AccuWeather

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike, takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratite savete koje daju nadležne državne službe, objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Žuti meteo-alarm znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.

KOMENTARIŠI