Danas do 30°C u Požarevcu, biće i tropska noć

Danas do 30°C u Požarevcu, biće i tropska noć

Foto: Urban City // B.P.

Nastavlja se Miholjsko leto.

Zahvaljujući jakom južnom vetru, do nas stiže ovaj veoma topao vazduh sa severa Afrike.

U delovima Srbije danas se očekuju čak 34 stepena, što je 15-ak stepeni iznad proseka za ovo doba godine. U osetnom porastu će biti i jutarnja temperatura.

Petak (20.10.) će, uz duže sunčane intervale, biti najtopliji dan ove sedmice sa maksimalnim temperaturama od 25 °C na jugoistoku do 34 °C u Podrinju, a malo hladnije vreme zadržaće se samo u Negotinskoj Krajini (do 21 °C).

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare (fen).

Noć između petka i subote širom Vojvodine, centralne i zapadne Srbije (kao i na području Beograda) imaće temperaturu oko i malo iznad 20 °S (tropska noć), dok će hladnije biti na istoku i jugoistoku zemlјe.

Toplo će biti i u subotu (21.10.) ali uz postepeno naoblačenje koje će najpre kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom usloviti na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlјe, a krajem dana i u toku noći tek ponegde i u ostalim krajevima uz slablјenje vetra i manji pad temperature.

Uslova za kratkotrajnu kišu biće i u nedelјu, ali će se zadržati toplo (od 24 do 28 °C). Malo svežija jutra treba očekivati početkom naredne sedmice, ali se od utorka posle podne ponovo očekuje nagli porast temperature uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, a prolazna naoblačenja s kišom, plјuskovima i grmlјavinom uslediće u sredu (25.10.) i petak (27.10.).

U Požarevcu vetrovito, uz smenu sunca i oblaka. Temperatura letnja, oko 30 stepeni. Minimalna dnevna 16.

Zanimljiva će biti i noć pred nama koja nam donosi tropsku noć, temperatura ne bi trebalo da se spusti u samom gradom ispod 20°C, u okolini oko 18.

20. oktobar u Požarevcu i ostatku Srbije biće zabeležen kao najtopliji ikada od merenja temperature.

KOMENTARIŠI