DANAS počinje glavni pretres u postupku protiv Perice Mojovića

DANAS počinje glavni pretres u postupku protiv Perice Mojovića

Pred Višim sudom u Požarevcu u petak počinje glavni pretres u postupku protiv Perice Mojovića (62), bivšeg direktora kostolačkog "Autotransporta", zbog zloupotrebe javnih nabavki.

Pred Višim sudom u Požarevcu u petak počinje glavni pretres u postupku protiv Perice Mojovića (62), bivšeg direktora kostolačkog “Autotransporta”, zbog zloupotrebe javnih nabavki. On je optužen početkom decembra prošle godine, za krivično delo zloupotreba ovlašćenog lica u produženom trajanju, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.

Bivši direktor tereti se da je od 2010. do 30. juna 2013. godine, tokom realizacije javnih nabavki koje je kao izvođač radova sprovodio po zahtevu naručioca PD “TE-KO” Kostolac, a suprotno ponudi svoje firme, angažovao veći broj firmi da kao podizvođači izvode radove koje je u postupku javnih nabavki dobio “Autotransport”. Od 3,8 milijardi dinara podizvođačima je plaćeno 704 miliona.

Mojović je naložio da se ovim podizvođačima plati delom putem kompenzacije u vidu uglja, u količini od 7.919 tona, po nabavnim cenama od “TE-KO”, u iznosu od 2.199 dinara po toni. Time je velikom broju podizvođača omogućio da daljom prodajom uglja po tržišnim cenama pribave neosnovanu imovinsku korist u iznosu od 32 miliona dinara.

Uz njega su optuženi i M. M. zbog falsifikovanja službene isprave, i M. S. zbog zloupotreba u javnim nabavkama i za falsifikovanje službene isprave.

KOMENTARIŠI