Danas promenljivo oblačno, do 12 stepeni, šta nas čeka narednih dana

Danas promenljivo oblačno, do 12 stepeni, šta nas čeka narednih dana

Foto: Urban City // B.P.

U Srbiji će biti uglavnom sunčano vreme, uz prolazno naoblačenje pre podne u Banatu i na istoku zemlje, a do kraja dana i u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Jutarnja temperatura od -2 do 5 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 9 do 13 stepeni, vetar slab i umeren severni i severoistočni.

U Požarevcu će pre podne biti sunčano, a posle podne umereno oblačno i suvo, uz slab i umeren severni i severoistočni vetar i najnižu temperaturu od 0 do 2 stepena, a najvišu dnevnu oko 12 stepeni Celzijusa.

Do petka ujutru po kotlinama jugozapadne i južne Srbije biće kratkotrajne magle, a tokom dana sunčano uz postepeni porast temperature.

U petak uveče i u subotu prolazno naoblačenje i zahladjenje sa kišom, na planinama sa snegom. U nedelju i ponedeljak malo i umereno oblačno i sveže.

U Požarevcu do petka sunčano uz postepeni porast temperature, a u petak uveče i u subotu prolazno naoblačenje i zahladjenje povremeno sa kišom. U nedelju i ponedeljak malo i umereno oblačno i sveže.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 1. mart 2021. godine

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima.

Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolja. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa temperaturom vazduha.

KOMENTARIŠI