Dečak ubica K.K. nije pokazao emociju prema majci

Dečak ubica K.K. nije pokazao emociju prema majci

FOTO: Joanne Finnegan // fiercehealthcare

Šta se sve saznalo tokom jučerašnjeg ispitivanja u svojsvu svedoka 14-godišnjeg K.K. koji je osumnjičen da je 3. maja počinio masovni zločin u toj školi, kada je likvidirao devet učenika i domara?

Svedočio je u procesu koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira K.

Dva i po meseca nakon hladnokrvnog ubistva, usledio je hladnokrvni susret sa majkom, sa kojom je, kako se spekuliše, uvek imao loš odnos.

Kada je ušla u prostoriju, majka ga je zagrlila, ali dečak nije pokazao emociju, već je posmatrao kao stranca.

Dečak ubica je na početku saslušanja bio malo uznemiren, ali se, kako navodi izvor, brzo sabrao i ostao miran i staložen. Nakon prvobitnog iskaza da se ne kaje zbog učinjenog zločina, ipak, na saslušanju je rekao da se kaje.

Međutim, opšti utisak prisutnih je da je to rekao jer tako treba da kaže, a ne jer zaista oseća tako.

Kroz ispitivanje je objašnjavao da ga je otac odveo u streljanu u kojoj ga je instruktor učio da puca. Otac je kako se nezvanično navodi bio oduševljen dečakovim talentom. Međutim, njegov advokat je preneo izjavu 14-godišnjeg K. K. da ga u streljanu prvi put nije odveo otac.

Odlučivši da izvrši zločin, razmišljao je kako da dođe do oružja koje je u sefu. Prema nepotvrđenim informacijama to dečaku nije bio problem. Sef ima tri broja. On je zatekao brojčanik već namešten na prva dva broja, a treći je okrenuo i iz drugog puta pogodio.

Upravo se zbog toga veruje da je otac odgovoran, odnosno, kriv, jer nije dovoljno dobro obezbedio mesto na kojem čuva oružje.

Međutim, dečak je odgovorio da je otac oružje obezbeđivao i više nego je uobičajeno i zakonom propisano, ali da se on “snašao”.

Takođe, dečak je odgovarao i na druga pitanja, među kojima i da li ga je otac maltretirao, kakav je bio odnos u porodici, odnosno između njega, majke, oca i sestre.

Dečak ubica se, inače, nalazi u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu na detaljnom ispitivanju. Nezvanično saznajemo da i dalje nema dijagnozu.

Psihijatri ističu da trenutak kajanja ipak može da se desi u određenom trenutku, ali samo ako se sa tom osobom posvećeno radi. Može se dogoditi da kajanje oseti u tridesetim godinama.

KOMENTARIŠI