Dečak je obio zadnja vrata autobusa kompanije „Ariva“ koji je na Glavnoj autobuskoj stanici dovezao putnike iz Požarevca i tu pravio kratku pauzu, upalio motor i krenuo u avanturu kroz Bulevar 12. februar, zatim Trg Kralja Aleksandra i Obilićev venac, pa do Hilandarske ulice koja je udaljena punih 6 kilometara od mesta sa kojeg je ukrao autobus, piše Blic.

Rukovodilac poslovne jedinice „Arive“ u Nišu Srđan Cekić objašnjava da se radi  o autobusu koji je nakon kraće pauze u Nišu trebalo da krene nazad za Požarevac.

„Autobus je dovezao putnike iz Požarevca nakon čega je vozač parkirao vozilo i otišao da napravi pauzu. Trebalo je da krene natrag za Požarevac u 14.15 časova. Međutim, oko 13 časova maloletnik je ušao u autobus tako što je na silu otvorio zadnja vrata i seo za volan. Policiju je obavestio jedan komunalni policajac jer mu se učinilo da dete upravlja autobusom“, kaže on.

On pojašnjava da se ovim poslom bavi punih 11 godina, ali da ovako nešto nije video.

„Autobus je bio potpuno neoštećen, nije bio ni ogreban u vožnji. Neverovatno je kako je dvanaestogodišnji dečak uspeo da tako dugo upravlja autobusom i da ga ne ošteti. Oštećenje je uočeno samo na zadnjim vratima koja je nasilno otvorio da bi ušao u autobus“, kazao je on.

Policja je protiv maoletnika podnela izveštaj nadležnom tužilaštvu. On neće moći da odgovara jer ima svega 12 godina i krivično je neodgovoran do svoje 14. godine života. Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o detetu koje je smešteno u hraniteljskoj porodici, a gde je naučio da vozi autobus, nije poznato.

2 KOMENTARA

  1. Svaka mu cast! Mastao sam o ovome kao srednjoskolac, ali da uzmem onaj stari gradski I pokazem ko je glavni Baja u gradu… Zurka do jutra I u provod sa gradskim.. Kakvi Mercedesi, kakvi Benvejci.. AutobusI za zakon!!

  2. Hteo je samo da se dokaže. Stipendirajte ga za budućeg vozača Litasa u koliko hranitelji ne budu mogli da mu plate polaganja vozačkih ispita.

KOMENTARIŠI