Dečiji hor „Dunavska lira” Kostolac nastupio u Kolarčevoj zadužbini

Dečiji hor „Dunavska lira” Kostolac nastupio u Kolarčevoj zadužbini

Ovom prilikom su izvedene tri numere, koje su prisutnima približile raznolikost i bogatstvo melodija sa evropskog, afričkog i severnoameričkog kontinenta

Na Međunarodnom festivalu horova, grupa pevača i orkestara „Raspevani dživdžani”, koji se održava u Kolarčevoj zadužbini pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Gradskog sekreterijata za kulturu, nastupio je i Dečiji hor „Dunavska lira” Kostolac, pod vođstvom Marije Mitić.

Foto: Hor “Dunavska lira”

Ovom prilikom su izvedene tri numere, koje su prisutnima približile raznolikost i bogatstvo melodija sa evropskog, afričkog i severnoameričkog kontinenta.

-Dečiji hor je danas plenio čistom melodijom na bini jedne od najznačajnijih institucija kulture u Beogradu i Srbiji. Kolarčeva zadužbina je mesto gde nastupaju najveća imena današnjice i nama je pripalala velika čast da tu predstavimo i deo našeg repertoara. Ovim nastupom je napravljen istorijski korak i za samu „Dunavsku liru” i za grad Kostolac. Ovo su deca koja su za ponoc, koja vredno vežbaju i mogu da nastupe na svakoj bini i pokažu sav entuzijazam i ljubav koju imaju prema muzici. Moram ovom prilikom da istaknem da „Dunavska lira” funkcioniše sa više nego skoromnim finansijskim sredstvima, ali da ipak uspevamo da održim kontinuitet svog rada, što nije ni najmanje lako, ali naša deca to zaista zaslužuju”, rekla je Marija Mitić, rukovodilac Hora “Dunavska lira” iz Kostolca.

KOMENTARIŠI