Čuveni britanski vozač Formule 1 Dejvid Kultard vozio je bolid “Red Bula” ulicama Beograda, što je prvi put posle 83 godine i tadašnjeg Gran-prija, da je “najbrži cirkus” stigao u glavni grad Srbije.

Kultard, koji je tokom karijere zabeležio 13 pobeda, a 2001. godine bio vicešampion sveta, vozio je, po kiši, uz glasnu podršku velikog broja posetilaca, trasom Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Kolarčeva – Terazije i nazad u spektaklu nazvanom “Red Bul Šou Ran”.

Na taj način Beograd je stao uz rame Dalasu, Tokiju, Meksiko Sitiju, Belfastu, Kopenhagenu, Džedi i drugim svetskim lokacijama na kojima je održan ovaj spektakl.

Kultard je vozio bolid RB7, u kome je Nemac Sebastijan Fetel 2011. godine osvojio titulu u šampionatu Formule 1, a koji na kraju sezone završava karijeru.

Vožnja bolida Formule 1 bila je samo deo bogatog današnjeg programa – nemačka ekipa “Red Bul Drift Braders” priredila je drift šou, motociklistička uloga pripala je Litvancu Arunasu Gibiježi – specijalisti za “stant rajd”, Ginisovom rekorderu u vožnji na zadnjem točku bez ruku, a sve je pratio muzički program za koji su bili zaduženi Dejan Petrović Bend i Tijana Bogićević.

 

KOMENTARIŠI