Deo dana sunčano i toplo, u subotu moguć sneg, ujutru -6

Deo dana sunčano i toplo, u subotu moguć sneg, ujutru -6

Foto: B.P.

Ujutro mestimično slab mraz, a naoblačenje sa pojačanim severozapadnim vetrom koje će pre podne zahvatiti severne krajeve, do kraja dana će se proširiti, uslovljavajući od sredine dana u Vojvodini, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima slabu kišu, a na planinama slab sneg.

U toku noći ka suboti slab sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno i jak. Najniža temperatura od minus jedan do 6 stepeni Celzijusa, najviša od 12 na severu, do 19 na jugu, posle podne u osetnom padu.

Ujutro na širem području grada slab prizemni mraz. Pre podne umereno oblačno, od sredine dana jače naoblačenje, posle podne i uveče povremeno slaba kiša.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 6 stepeni, najviša dnevna oko 16, posle podne u osetnom padu.

Prognoza za narednih sedam dana

U subotu ujutro kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima. Pre podne na severu, a sredinom dana i posle podne i u ostalim predelima razvedravanje.

U nedelju i ponedeljak pretežno sunčano i prohladno. Zatim umereno do potpuno oblačno i malo toplije, krajem perioda jače naoblačenje mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

KOMENTARIŠI