Foto: Građanski pokret Srbije

U subotu, 20. januara u 12 časova u prostorijama Građanskog pokreta Srbije u Požarevcu, u prisustvu lokalnih medija, potpisan je memorandum o saradnji o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborim za Skupštinu Grada Požarevca i Skupštinu Gradske opštine Kostolac.

Bojan Todorovski na početku je u ime Građanskog pokreta Srbije izjavio:

„Opozicija je izvukla zaključke da je uputno da se ujedini i u susret izborima koji nam slede na lokalu mi ovde prisutni dogovorili smo se da na sledećim izborima nastupimo zajedno“.

Memorandum su potpisali u ime Građanskog pokreta Srbije predsednik pokreta Bojan Todorovski, u ime Socijaldemokratske stranke predsednik gradskog odbora Ljubiša Stokić, i u ime Srbije centar član glavnog odbora Arsenije Savić.

Tom prilikom su potpisnici istakli da su se dogovorili o zajedničkom nastupu, da su otvoreni za saradnju i sa drugim opozicionim organizacijama, da ni u kom slučaju neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.

Ljubiša Stokić ispred Socijaldemokratske stranke izjavio je:

„Želimo da sve bude javno i transparentno, jer nema razloga da bilo koji ugovor, stavka u budžetu ili odluka koju donesemo bude tajna. Želje naših građana su najvažnije, zato smo i nazvali ovu koaliciju „Požarevac u srcu“

U ime Srbija centar Arsenije Savić je izjavio:

„Ne težimo da samo dođemo na vlast, već da preuzmemo odgovornsost za rukovođenje gradom i gradskom opštinom“

Predstavnici navedenih organizacija su najavili da će u narednom periodu detaljno predstaviti svoj plan za Grad Požarevac i Gradsku opštinu Kostolac.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI