Devojčicu 5 GODINA SILOVALI OČUH I KOMŠIJA, noću je podvodili po kafanama

Devojčicu 5 GODINA SILOVALI OČUH I KOMŠIJA, noću je podvodili po kafanama

Ne mogu da razumem da jedna majka nije reagovala na žalbe ćerke, da je očuh podvodi i komšija zlostavlja. Tako ogorčen i s bolom u glasu priča Saša Mratić (37) iz Aleksandrovca kod Žabara, otac maloletne S.M. (15).

On je podneo tužbu za starateljstvo protiv devojčicine majke D.M. iz Bukovca kod Despotovca, jer je njen nevenčani muž V.Z. uhapšen zbog sumnje da je pet godina silovao devojčicu!

Ovaj slučaj seksualnog zlostavljanja razotkriven je u oktobru prošle godine, on je uhapšen i danas treba da sedne na optuženičku klupu zbog silovanja devojčice, za šta mu preti kazna od 10 do 40 godina zatvora. Iako je devojčica ispričala da se majci žalila na njegovo (V.M.) ponašanje, majka nije optužena ni za prikrivanje, čak ni za zanemarivanje deteta, ali je brigu o S.M. preuzela hraniteljska porodica iz sela kod Despotovca.

Sa ćerkom sam sada u svakodnevnom telefonskom kontaktu, povremeno je i posetim kod hranitelja. Otvorila se, stekla poverenje u mene i požalila mi se da ju je napadao još jedan deda iz tog sela koji je dolazio u njihovu kuću. I o tome se požalila majci, ali je D.M. njen vapaj ignorisala. Napisala mi je poruku o tim napadima, prosledio sam je Centru za socijalni rad u Despotovcu i očekujem da će tamošnje tužilaštvo pokrenuti istragu. Ćerka mi je čak rekla „teško meni kada majka to sazna“ – kaže otac deteta.

Otac Saša Mratić se nada da će povratiti starateljstvo nad ćerkom
Otac Saša Mratić se nada da će povratiti starateljstvo nad ćerkom

Otac Saša se nada da će istražni organi reagovati

Ne mogu da razumem majku, koja nije reagovala na ćerkine žalbe. To je trajalo godinama. Ćerka mi je ispričala i da ju je on (V.Z.) noću vodio po kafanama, meštani sela, pa i rođaci njene majke (D.M.), tvrde da ju je i podvodio, ali je majka ostala nema. Navodno je silovao i majku D.M. Možda ga je D.M. mnogo volela i voli, ali to nije razlog da žrtvuje ćerku i majku – konstatuje otac devojčice.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je proširilo istragu i protiv komšije. Otac S.M. je, posle hapšenja osumnjičenog V.Z., protiv majke D.M. podneo krivičnu prijavu, jer nije reagovala na ćerkine vapaje, ali je ta prijava odbačena.

Nada se ipak da će odluka suda po njegovoj tužbi za starateljstvo biti pozitivna po njega, te da će ćerka, čije viđanje mu je bilo uskraćeno od njenog rođenja jer mu je V.Z. pretio, konačno početi da živi sa njim.

V.Z. je uhapšen sredinom prošlog oktobra zbog sumnje da je pre pet godina silovao pastorku maloletnu S.M. (14). Seksualno zlostavljanje je počelo kada je devojčica imala samo devet godina.

Ćutala je, jer je navodno, majka to prećutno odobravala, najverovatnije iz straha. Slučaj je otkriven kad se tinejdžerka požalila školskom psihologu, koji je o svemu obavestio Centar za socijalni rad, a oni tužilaštvo i policiju.

1 KOMENTAR

  1. A ZASTO OTAC NIJE OTISAO DA IH SVE POBIJE CIM JE SAZNAO? ZASTO NEKO IZ SELA NIJE REAGOVAO I ZVAO POLICIJU? DA LI JE U Srbiji neko uopste nadlezan za zastitu dece,gradjana i postenog naroda?

KOMENTARIŠI