Foto: Facebook live video screenshot

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je uveren da će sve opozicione stranke stati iza Zdravka Ponoša kao predsedničkog kandidata i da neće odustajati od tog predloga.

“Mi smo sa našim javnim predlogom izašli, izmedju ostalog, zato što sve ovo predugo traje i kako bismo tu priču doveli do kraja. Obećali smo javno narodu Srbije da ćemo do 1. februara izaći sa kandidatom i mi smo našeg kandidata vrlo jasno predstavili kao čoveka kog predlaženo drugim opozicionim strankama “, rekao je Đilas za današnji list Nova.

Na pitanje o izjavi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da je njihov “prvi izbor” Miroslav Aleksić i da na Ponošu insistira koalicioni partner, Đilas je rekao da ne komentariše izjave drugih političara, jer smatra da svako ko nešto kaže treba sam da objašnjava svoj stav.

“Mi se nismo rukovodili stranačkim interesom. Da jesmo, onda bi insistirali na rejtinzima svake članice pa bi SSP, sa podrškom 15 odsto gradjana, koliko trenutno imamo, imala mnogo više mesta na toj listi nego što je dobila. Ali mi nismo ovde zbog poslaničkih mandata, već zbog pobede i promene sistema koji u Srbiji postoji”, rekao je Đilas.

ZDRAVKO PONOŠ, Foto: YT screenshot

Kako je naveo, “predložili smo svojim partnerima, ali i svim ostalim opozicionim snagama u Srbiji, da i oni podrže Zdravka Ponoša, da se oko njega u ovoj borbi svi ujedinimo”.

“Naš stav je zasnovan na razgovorima sa mnogo ljudi, ali i na istraživanjima koje radimo i prezentujemo već godinu dana”, objasnio je Đilas.

On je rekao da neće odustati od predloga da Ponoš bude predsednički kandidat zato što veruje u Ponoša.

Takodje ja naveo da predsednik Srbije treba da bude takav kakav je Ponoš, napominjući i da je “čovek sa stavom”.

“Da ne bude čovek odredjene stranke ili grupacije ljudi, već celog naroda. Neko ko je simbol državnog jedinstva, ko poštuje Ustav, ko neće zloupotrebljavati svoju funkciju. Smatram da je važno da na mestu predsednika imamo čoveka koji neće deliti narod, koji neće širiti mržnju, vredjati neistomišljenike i koji će biti nadstranački predsednik”, rekao je Đilas.

KOMENTARIŠI