DNK otkriva ubicu penzionerke iz Porodina kod Žabara

DNK otkriva ubicu penzionerke iz Porodina kod Žabara

Očekuje se da će do izvršilaca zločina odvesti brojni DNK tragovi koje su oni ostavili za sobom, kao i snimci nadzorne kamere sa komšijske kuće

Foto: Privatna arhiva

Kompletna operativa požarevačke policije intenzivno radi na otkrivanju identiteta napadača koji su prošlog vikenda svirepo usmrtili penzionerku Kristinu Ilić (81) iz Porodina.

Očekuje se da će do izvršilaca zločina odvesti brojni DNK tragovi koje su oni ostavili za sobom, kao i snimci nadzorne kamere sa komšijske kuće.

– Strašna je ovo tragedija, ne mogu da se smirim. Poznavala sam pokojnu Kristinu, divna žena je bila. Ceo život je radila vredno i pošteno, a da ovako na kraju završi – kaže potresena Desanka Milošević, koja radi u pogrebnoj radnji u centru sela.

Meštani veruju da su napadači iz njihovog sela, jer je jasno da su bili upućeni u to šta se dešava u Kristininoj kući.

– Ona je živela samo sa svojom snajom. I kad je ova otišla u banju, baš tada su došli da pljačkaju. Po tome zaključujemo da su oni odavde, pa smo sad u strahu sve dok ih ne pohapse – rekli su meštani.

Posebno čudna okolnost u ovom zločinu jeste to što je Kristina, kako se sumnja, ubijena u predsoblju, a onda je odvučena u kupatilo, jer za tako nešto napadači morali da izađu na terasu.

– Kupatilo je u prizemlju, u istoj kući. Međutim, prvo mora da se izađe iz predsoblja, pa preko terase da se stigne do njega. To znači da se oni uopšte nisu plašili da će neko s puta da ih vidi – rekao je komšija Ljubomir Golubović.

KOMENTARIŠI