Foto: Bemax / YouTube screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se u maju potpisuje ugovor za izgradnju dodatnih 107 kilometara od Požege do Boljara.

Prema njegovim rečima, za 2 sata i 15 minuta stizaće se od Beograda do crnogorske granice.

GP Dobrakovo, Foto: urban City // ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle razgovora sa kineskom kompanijom C C C C da će autoput od Preljine do Požege biti završen nakasnije u januaru ili eventualno februaru, ali i da će već u maju biti potpisan ugovor sa Kinezima za gradnju nastavak autoputa od Preljine do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

Vučić je istakao da će kada ceo autoput bude gotov moći da se stigne do Crne Gore za samo dva sata i 15 minuta.

FOTO: URBAN CITY, JUL 2019.

“Velika vest za danas je da ćemo već u maju, odnosno za mesec ili mesec i po dana, pokušati da potpišemo ugovor sa autoput do granice sa Crnom Gorom, što je dodatnih 107 kilometara. To će biti na veliku radost za građane Arilje, Ivanjice, celog Peštera i svih okolnih mesta, ali i za građane Crne Gore”, naveo je Vučić.

To će značiti da će, kako je rekao, za samo dva sata i 15 minuta moći da se stigne od Beograda do crnogorske granice.

“To niko nije mogao ranije da zamisli, to su tektonske promene”, naglasio je Vučić.

Predsednik je naglasio da će Srbija biti premrežena autoputevima.

Središnji stub Moračice visok je više od 160 metara, foto: URBAN CITY, jul 2017.

Radovi na autoputu Bar – Boljare trebalo bi da budu gotovi na jesen ove godine, ocenio je zamenik šefa nadzora na auto-putu Jovan Ivanović. On je naveo da su svi objekti na građevinskoj trasi autoputa Bar – Boljare završeni.

U pitanju je, kako je objasnio, preko 20 mostova i 26 dubljih tunela, a na tim objektima se izvode završni radovi kao što je kolovozna kontrukcija, asfalt, zaštitna ograda od buke i vetra, te bojenje unutrašnjih zidova tunela.

 

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI