Do kraja dana ponovo pokretanje bloka u TE-KO „Kostolac A“, grejanje stiže...

Do kraja dana ponovo pokretanje bloka u TE-KO „Kostolac A“, grejanje stiže tokom noći

Radijatori u većini objekata priključenih na toplifikacioni sistem bili su topli počev od ranih jutarnjih časova u subotu, 10. oktobra u okviru najavljenih toplih proba.

Međutim, u subotu u toku večernjih časova došlo je do obustave rada bloka u TE-KO „Kostolac A“ koji obezbeđuje paru za proizvodnju toplotne energije, zbog tehničkih problema uočenih u radu postrojenja, saznaje Urban City.

Istovremeno sa tim isključena je i cirkulacija u vrelovodu i primarnoj mreži. Energija akumulirana u sistemu iskorišćena je u toku jutarnjih časova u nedelju i ponedeljak, kada je pokretanjem cirkulacije u trajanju od po 4 sata obezbeđeno da radijatori u objektima priključenim na sistem budu „smlačeni“.

Foto: Pixabay // ilustracija

Prema najavama odgovornih lica iz TE-KO „Kostolac A“ u utorak, 13.10. do kraja dana očekuje se pokretanje bloka, a zatim i isporuka toplotne energije tokom noći nadalje. Time će se steći uslovi za nastavak toplih proba.

U toku trajanja toplih proba otklanjaće se svi uočeni problemi u radu instalacija grejanja, vršiti učestala dopuna sekundarnih instalacija i otklanjanje vazduha iz njih, kao i eventualno punjenje preostalih delova sekundarnih instalacija u zonama na kojima je u toku priključenje novih kupaca.

Počev od 15. oktobra nadalje režim grejanja biće uspostavljen u skladu sa vremenskim uslovima, uz vođenje temperatura u sistemu u skladu sa zahtevanim kliznim dijagramom. U slučaju povoljnijih vremenskih prilika grejanje će se obavljati za dnevnim prekidima u radu.

1 KOMENTAR

  1. Prođe i ta noć i ništa. Možda korisnici pre poskupljenja da daju i neki avans da proradi grejanje ?

KOMENTARIŠI