Dobra dinamika radova na izgradnji nove saobraćajnice u Kostolcu

Dobra dinamika radova na izgradnji nove saobraćajnice u Kostolcu

Foto: Urban City // B.P.

U toku su radovi na izgradnji nove Prvomajske ulice sa kružnim tokom na kraju ulice Nikole Tesle, nadležni kažu da radovi teku dobrom dinamikom.

Uskoro će decenijski kostolački problem biti trajno rešen, a Prvomajska ulica će biti moderna saobraćajnica koja će se povezati sa ulicama Bože Dimirijevića, Veljka Dugoševića, Nikole Tesle i Karađorđevom.

Vrednost investicije iznosi 58.709.031,60 dinara sa PDV-om.

Predmetna deonica obuhvata deo ulice Prvomajska od ukrštanja sa ulicom Karađorđeva do ukrštanja sa ulicom Bože Dimitrijevića. Kružni tok je predviđen na ukrštanju sa ulicom Nikole Tesle.

Dužina izgradnje Prvomajske ulice iznosi oko 300 metara, širina saobraćajnice iznosi 6 metara i predviđena je za dvosmerni saobraćaj. Duž ulice su predviđeni trotoari i biciklističke staze. Kolovozna konstrukcija pešačkih staza biće uređena u tzv. betonskim „behaton pločama”.

Projektom se predviđaju svetiljke sa LED izvorima, montirane na čeličnim stubovima, a napajanje svetiljki će se vršiti podzemnim kablovima.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “POŽAREVAC PRAVIM PUTEM”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI