Dodeljena priznanja i nagrade najuspešnijim učenicima, studentima i profesorima

Dodeljena priznanja i nagrade najuspešnijim učenicima, studentima i profesorima

Gosti i nagrađeni na ovoj svečanosti imali su priliku da uživaju uz zvuke čuvenog muzičkog dela Johana Štrausa “Na lepom plavom Dunavu“, koje je na klaviru izvela Ružica Živić, i “Mazurku“ Napoleona Kosta na gitari u izvođenju Lane Marković, učenica Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca – Odeljenja u Velikom Gradištu

I ove godine, kao niz ranijih, opština Veliko Gradište odala je priznanje najuspešnijim učenicima, studentima i profesorima i nagradivši rad, trud i izuzetan uspeh koji su tokom školovanja ostvarili.

Među nagrađenima je trideset i petoro dobitnika diplome “Vuk Karadžić“, od kojih četvoro đaka generacije, kao i dvanaestoro učenika u pojedinačnim takmičenjima i dve odbojkaške ekipe koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i njihovi profesori zaslužni za uspeh. Njima su se pridružila i dva najbolja studenta sa teritorije opštine Veliko Gradište.

Foto: Opština Veliko Gradište

Prisutne je pozdravila Sanja Stojadinović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove, čestitavši im na uspehu: “Opština zna da znanje i trud treba i vredi nagrađivati. Pored toga, iz budžeta opštine svake godine izdvajaju se značajna sredstva za obrazovanje i na taj način se poboljšaju uslovi rada u našim školama, kako za učenike tako i za njihove nastavnike, a oni nam uzvraćaju prvim mestima na takmičenjima.“.

Uspeh im je čestitao i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić: “ Ovo je jedan od najsvečanijih trenutaka je r vi ste najbolji jer ste postigli izuzente rezultate, neki na prvom, neki na drugom koraku, ali to se iz godine u godinu ponavlja. To pokazuje da je naše obrazovanje na vrlo visokom nivou – tri osnovne škole i gimnazija postižu odlične rezultate, srednjoškolci upisuju najteže fakultete, Muzička škola već daje kadrove, a Dečji vrtić je zastupljen u polovini naselja i samom Velikom Gradištu.“.

Foto: Opština Veliko Gradište

On je dodao da će i u narednom periodu opština činiti napore da nastavi ovaj trend kvaliteta, pomenuvši 35 “pametnih“ tabli kojima se poboljšao nivo nastave, veoma kvalitetno odeljenje za strane jedike u osnovnoj školi u Majilovcu, kao i fiziku, hemiju i druge stručne predmete u svim školama što se odražava i na uspeh učenika.

“Zadvoljstvo je videti đake generacije na bilbordu koji krasi ulaz u grad i gde će ih i druga deca videti i razmišljati da i njihova slika nekada bude na tom mestu. Zadovoljstvo je videti prva tri mesta u republici, zadovoljstvo je reći nastavnicima koji su pratili te učenike da su postigli odlične rezultate.“, rekao je, pomenuvši i sve uspehe sportista. “Bitno je da se toj deci da važnost, jer, kako sam rekao, najbolje uvek treba nagraditi, a vi ste najbolje nešto što ovaj grad ima.“, zaključio je predsednik opštine koji im je potom i uručio nagrade.

Sve đake opština je nagradila knjigama, a nosioce diplome “Vuk Karadžić“ i novčanim iznosom od 3.000 dinara dok su đaci generacije dobili vaučere za kupovinu tehničke robe u vrednosti od 35.000 dinara i sezonske karte za bazen. Uz karte za bazen, vaučere su dobili i najbolje plasirani na republičkim takmičenjima pa su za treće mesto nagrađeni sa 20.000, za drugo sa 27.000 i prvo sa 35.000 dinara. Prigodnim novčanim iznosima nagrađeni su i nastavnici i profesori najboljih učenika, a dva najbolja studenta dobila su 30.000 i 20.000 dinara.

Foto: Opština Veliko Gradište

Najuspešnijim sportistima uručeni su već kompleti sportske opreme, a bronzanni odbojkaši sa Svetskom prvenstva u Brnu opremljeni su kompletom paradne i radne trenerke, dresom sa šorcom, patikama, polo majcama i bermudama, i rančevima. Po povratku sa prvenstva, dočekani su nagradnim putovanjem u Istanbul sa po 100 evra džeparca.

Ovom prilikom, uručene su i nagrade – paradne trenerke, dres sa šorcom, patike, rančevi i polo majce četvorici odbojkaša pionira VGSK koji ih nisu primili sa svojom ekipom na nedavnoj dodeli, a koji su na Finalnom turniru prvenstva Srbije u odbojci, održanom u Velikom Gradištu, postali šampioni Srbije po drugi put za redom što u našoj zemlji niko do sada nije postigao.

I učenici Odeljenja u Velikom Gradištu Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca bili su uspešni ove školske godine na Međunarodnom takmičenju gitarista „Zlatna nota“ i Memorijalu „Aca Panić“.

U ime svih nagrađenih zahvalio se učenik Nikola Knežević, đak generacije Srednje škole i nagrađen na republičkom takmičenju iz hemije, koji je na Srpskoj hemijskoj olimpijadi osvojio prvo mesto, što je i prvi put u istoriji Škole u pojedinačnom takmičenju, i koji će svoju školu predstavljati na međunarodnom takmičenju u Slovačkoj i Češkoj.

Foto: Opština Veliko Gradište

“Zahvalio bih se predsedniku opštine koja organizuje i podstiče ljude da idu još dalje, dirktoru škole što mi je omogućio da se posvetim Petnici gde sam stekao mnogo prijatelja, mnogo znanja i izostanaka“, našalio se Nikola, “i svim profesorima koji su me podržavali i mnogo naučili kao i drugovima bez kojih bi sve bilo nepodnošljivo i jako dosadno.“, rekao je praćen nezapamćenim aplauzom. “Samo još jednu stvar da dodam u vezi uspeha – rekao bih da za uspeh nije potrebno da neko bude genijalan ili mnogo talentovan nego jedna jedina osobina koja je bitna je da se nikad ne odustaje“, zaključio je Nikola i naveo svoj i primer odbojkaškog tima i zatražio od drugova da mu obećaju da ni oni nikad neće odustati, i ovog puta nagrađen beskrajnim aplauzom.

Gosti i nagrađeni na ovoj svečanosti imali su priliku da uživaju uz zvuke čuvenog muzičkog dela Johana Štrausa “Na lepom plavom Dunavu“, koje je na klaviru izvela Ružica Živić, i “Mazurku“ Napoleona Kosta na gitari u izvođenju Lane Marković, učenica Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca – Odeljenja u Velikom Gradištu.

SPISAK NAGRAĐENIH

KOMENTARIŠI