Dodeljene nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”, nagrađene i “Komunalne službe” Požarevac

Dodeljene nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”, nagrađene i “Komunalne službe” Požarevac

Foto: JKP "Komunalne službe"

Tradicionalna nagrada ”Kapetan Miša Anastasijević” dodeljena je u Galeriji Matice srpske najuspešnijim pojedincima i institucijama iz različitih oblasti društvenog života.

Među nagrađenima su i požarevačke JKP “Komunalne službe”. Ispred ovog preduzeća, nagradu je primio Marko Marjanović, v.d. direktora.

Marko Marjanović

Pre više od dve decenije ustanovljena je nagrada ”Kapetan Miša Anastasijević” koja je i ovog puta dodeljena za 20 pojedinca, preduzetnika i institucija, a koji su svojim primerom doprineli afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva.

Među laureatima našli su se i pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović, kao i direkor Opšte bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka.

“Ja uvek dajem svoj maksimum i kada sam bila običan referent, ja uvek sebe dajem 100 posto, ima ona jedna mantra nemojte nikad manje od onoga što jesi”, rekla je Jovanović.

“Priznanje ovakve vrste za naš svakodnevni rad i dobar deo života uložen u medicinu i u ginekologiju znači mnogo, ali znači naravno i veliku obavezu za buduća vremena da ostanem dostojan priznanja koje sam upravo dobio”, rekao je Ovuka.

Priznanje se dodeljuje u okviru projekta ”Put ka vrhu” koji zajednički realizuju Privredna komora Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu, Radio-televizija Vojvodine i medija Invent.

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na lik i delo velikog dobrotvora i zadužbinara, srpskog rodoljuba i učitelja Mihajla Miše Anastasijevića, koji je ostavio dubok trag u našoj istoriji, kao čovek širokog duha i plemenitog srca.

KOMENTARIŠI