Sugrađanima koji su najlepše uredili dovirište, kuću, balkon i izlog za novogodišnje praznike predsednik opštine, Dragan Milić, uručio je u utorak 16. januara poklone za originalnost i doprinos prazničnoj atmosferi u opštini.

Foto: Opština Veliko Gradište

Najlepše ukrašena kuća bila je kuća Maje Buile iz Kusića, svoje dvorište najuspešnije je dekorisala Ivana Đorđević iz Biskuplja, a nagrada za najlepši balkon pripala je Nedeljku Stefanoviću iz Topolovnika. Ove godine najlepši izlog uredio je restoran “Kasina kod ajduka” u gradu.

Foto: Opština Veliko Gradište

Akciju za izbor najlepše ukrašenog dvorišta, kuće i balkona kao i najbolje dekorisanog izloga pokrenula je Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, a počela je pred praznike, početkom decembra.

Foto: Opština Veliko Gradište

Komisija je obišla prijavljene takmičare i ocenjivala angažovanje na prazničnom uređenju. Svi izlozi i dvorišta su fotografisani, a vlasnici su svojom maštom i trudom učinili da njihovi objekti bajkovito zablistaju. Suočen sa mnogim dilemama, žiri je imao težak zadatak da oceni najuspešnije u konkurenciji mnoštva lepih pa i prelepih izloga i balkona.

Foto: Opština Veliko Gradište

Javno su pohvaljeni i Udruženje starih umetničkih zanata i domaće radinosti “Lira“, foto MIX, pekara Ema kao i Narodna biblioteka “Vuk Karadžić“ za izuzetno zalaganje i praznično dekorisanje izloga.

KOMENTARIŠI