Dodeljeni sertifikati polaznicima ECDL obuke

Dodeljeni sertifikati polaznicima ECDL obuke

U prostorijama kostolačke Tehničke školesvečano su dodeljeni sertifikati polaznicima ECDL obuke, koji su uspešno završili osnovnu informatičku obuku.

Evropska računarska diploma je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti koja garantuje vlasniku poznavanje rada na računaru prema ECDL normi.

Nacionalna služba za zapošljavanje, tokom prethodne godine, započela je novi ciklus osnovne informatičke obuke prema ECDL standardu, koja se realizuje iz sredstava EU, kroz projekat „Pomoć teže zapošljivim grupama“.

Polaznici obuke su lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ispostave u Kostolcu, i to osobe koje su na evidenciji duže od godinu dana, lica Romske nacionalnosti i mlađa od 30 godina. Sertifikate je primilo osmoro polaznika, koji su bili u prilici da kroz 90 časova prođu gradivo za 7 modula ECDL-a.

Sertifikate je uručio direktor Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“, dr Goran Nestorović, naglasivši da će škola nastaviti saradnju i učestvovati u svim projektima koje Nacionalna služba za zapošljavanje bude sprovodila u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac, podsetio je da je ovo samo jedan od načina da se građanima pomogne pri zapošljavanju, a da je već učinjen znatan pomak otvaranjem Džob kluba. Savić je čestitao polaznicima uspešno završenu obuku i istakao da je jedan od prioriteta u narednom periodu realizovanje ciljeva koji omogućavaju da se uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje ostvari smanjenje nezaposlenosti na teritoriji Gradske opštine Kostolac.

Direktorka Nacionalne službeza zapošljavanje Filijale u Požarevcu, Sonja Mirić,izrazila je zadovoljstvo povodom dodele sertifikata polaznicima ECDL, koji su zahvaljujući obuci stekli nove veštine  i koje će im olakšati  zapošljavanje.

Nenad Maslać,profesor informatike, računarstva i programiranja u Tehničkojškoli, koji je inače obuku i vodio, ovom prilikom je  rekao da su polaznici pokazali izuzetnu motivisanost i spremnost tokom trajanja obuke.

Obuku ECDL je sprovela Nacionalna služba zazapošljavanje, u saradnji sa Tehničkomškolom sa domom učenika “Nikola Tesla” i Gradskom opštinom Kostolac, a u okviru projekta  EU „Pomoć teže zapošljivim grupama”, kroz koji Evropska unija pruža finansijsku pomoć od 6,5 miliona evra za unapređenje mera aktivne politike zapošljavanja.

KOMENTARIŠI