Domu zdravlja Požarevac donirana medicinska i zaštitna oprema

Domu zdravlja Požarevac donirana medicinska i zaštitna oprema

Angažovanjem i apelom koji su privrednicima uputili gradonačelnik grada Požarevca i komandant Štaba za vanredne situacije Bane Spasović i načelnik Gradske uprave grada Požarevca Aleksandar Simonović, prikupljena su novčana sredstva za kupovinu medicinske i zaštitne opreme.

Foto: Štab za vanredne situacije Grada Požarevca

Pomenuta oprema uručena je danas predstavnicima požarevačkog Doma zdravlja. Za kupovinu medicinske i zaštitne opreme sredstva su donirali Vodoprivreda doo Požarevac, Drnda internacional Požarevac i Inon – Neimar Požarevac.

Foto: Štab za vanredne situacije Grada Požarevca

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović ovom prilikom izrazio je zahvalnost požarevačkim privrednim subjektima koji su se odazvali pozivu lokalne samouprave i još dodao:
– Gradski štab u saradnji sa firmama iz Požarevca interventno je kupio odrđenu količinu zaštitne opreme za požarevčki Dom zdravlja. Uveren sam da će zadovoljiti potrebe za određeno vreme. Danas smo podelili 1000 litra alkohola svim institucijama (bolnica, Dom zdravlja, KP dom itd.) takođe, Opštoj bolnici smo donirali 500 zaštitnih maski i rukavica. Planiramo da jako brzo obezbedimo dovoljnu zaštitnu opremu za mesec dana. – rekao je Spasović i dodao:

– Doneta je odluka a tokom sledeće nedelje će se krenuti sa deljenjem pomoći za sve penzionere čija su primanja manja od 30 hiljada dinara mesečno. Ova pomoć podrazumeva higijenske i lanč pakete u vrednosti od 4000 dinara. Takođe, pomoć je namenjena i za sva nezaposlena lica (4000 osoba) koja su evidentirana pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Pomoć je planirana u sledeća dva meseca. Za ove namene utrošiće se preko 50 miliona dinara. – istakao je Spasović i iskoristio priliku da se zahvali medicinskom osoblju koji u otežanim uslovima pružaju maksimum kako bi se ovo stanje prevazišlo, kao i policiji i svim drugim institucijama. Takođe je dodao zahvalnost svim Javnim a posebno komunalnim preduzećima koji nose breme odgovornosti i svakodnevno vrše dezinfekciju javnih površina naročito što obavljaju poslove pod otežanim uslovima rada.

Foto: Štab za vanredne situacije Grada Požarevca

Direktorka Doma zdravlja Požarevac dr Snežana Stojković zahvalila je na donaciji i istakla da ambulanta prema instrukciji Ministarstva zdravlja radi 24 časa. Takođe, prema istim instrukcijama naloženo je da se svi pacijenti sa težim oboljenjem upućuju u tercijalne ustanove u Beogradu.

Foto: Štab za vanredne situacije Grada Požarevca

Ovom prilikom uručeno je 250 kombinezona sa kapuljačom, 100 komada zaštitnih naočara, 1000 hirurških kaljača, 200 zaštitnih mantila, 200 zaštitnih kapa, 100 kom. antibakterijskog gela i 1000 zaštitnih rukavica.

Foto: Štab za vanredne situacije Grada Požarevca

Gradonačelnik Spasović i direktorka Stojković ovom prilikom obišli su prvi sprat Doma zdravlja Požarevac koji je predviđen za prijem pacijenata sa respiratornim problemima i pacijenata sa simptomima za Kovid 19.

KOMENTARIŠI