Danas je u Požarevcu zasedao Štab za vanredne situacije Grada Požarevca. Povodom toga održana je konferencija za medije i donete su određene mere koje stupaju na snagu odmah.

“Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Požarevca u vremenu od 8 do 20 časova izuzev dostave hrane koje može biti i van navedenog vremena”, naglasio je gradonačelnik Požarevca i komandant Štaba za vanredne situacije Bane Spasović.

Na ovu meru primenjuje se zabrana za boravak više od 50 ljudi u zatvorenom prostoru, čije će sprovođenje kontrolisati nadležne službe. Preporučuje se odlaganje svih javnih skupova, poseta i manifestacija u javnim ustanovama na teritoriji Grada Požarevca.

Nalažu se pojačane mere vezane za higijenu na teritoriji Grada Požarevca. Preporučuje se upravnicima stambenih zgrada da se ova mere primenjuju u zgradama.

Foto: Urban City

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca obaveštava da se postupa po preporučenim merama Vlade Srbije o vanrednom stanju o prekidu rada fitnes centara i teretana, sportskih vežbališta, dnevnih centara za stara lica i ostalih mesta gde se po definiciji okupljaju građani u većem broju.

U Požarevcu su uvedene četiri telefonske linije koje će biti aktivne od četvrtka, 19. marta gde mogu stara lica da se jave oko pružanja pomoći preko volentera koji će raditi za Grad Požarevac u snabdevanju tih lica, dodao je Spasović. Telefoni će biti u upotrebi svakog dana od 8 do 20 časova.

Za teritoriju Grada Požarevca:
061/1738169
061/1705907
061/6571451

Za teritoriju Gradske opštine Kostolac:
061/1738185

“Ovim apelujem na građane da se striktno pridržavaju svih uputstava i odredaba koje propisuje novonastalo stanje, kako zbog ličnog, tako i zbog kolektivnog zdravlja nacije. Ovo je trenutak kada će država pokazati svoju ozbiljnost i organizovanost, ali je takođe i trenutak kada se to isto traži i od svih građana. Apelujem na građane da se informišu isključivo putem relevantnih medija i da ne šire paniku i neproverene informacije, naročito putem društvenih mreža. Pozivam sve sugrađane na mobilnost i poštovanje mera koje su propisale nadležne institucije, ali i na solidarnost onih koji nisu rizične grupe prema onima koji to jesu. Nadležni su već označili starije sugrađane kao posebno osetljive, i zato apelujem na mlađe da se nađu svojim komšijama, rođacima i prijateljima. Napominjem da i pored proglašenog vanrednog stanja nema mesta panici i pozivam Vas da učinimo sve da pomognemo da naša država i naš grad izađu iz ove situacije, uveren sam još jači kao društvo i nacija.  Kao što je sinoć naveo predsednik Vučić, sve navedene mere imaju za cilj da iz novonastale situacije izađemo sa što manje posledica po zdravlje svih nas a naročito rizičnih grupa stanovništva. Još jednom pozivam na solidarnost i poštovanje mera, jer samo tako možemo dovesti do što skorijeg prestanka vanrednog stanja u državi. To ćemo, ostavivši ovoga trenutka po strani sve razmirice i razlike u mišljenjima, učiniti svi zajedno, kao i uvek kada je našoj državi bilo teško“, zaključio je Spasović.

Spasović je još dodao da je dat nalog JKP Komunalne službe da pojačaju higijenu u gradu.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI