ĐORĐEVIĆ OŠTAR KAO NIKAD DO SAD: Pojedini igrači kada završe sa ugovorima,...

ĐORĐEVIĆ OŠTAR KAO NIKAD DO SAD: Pojedini igrači kada završe sa ugovorima, letovanjima, odmorima nadam se da će prihvatiti zlatni poziv za reprezentaciju

Selektor košarkaške reprezentacije zagrmeo je posle meča sa Nemcima, kao nikad do sad

Srbija porazom od ‘pancera’ zakomplikovala odlazak na Mundobasket.

Ovo je bio jedan od razloga za nervozu legendarnog igrača i trenera.

– Nadamo se da će neki od igrača koji su imali izgovore koje ne razumemo, prihvatiti zlatni poziv za našu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže „ne“: ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađena, glava će biti odmorna, povrede su sanirane… To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi, rekao je selektor ‘u jednom dahu’.

Naši reprezentativci do samog kraja vodili su u ovoj utakmici, ali je protivnik uspeo da dođe do preokreta.

– Napravili smo neobjašnjive greške. Na svakom od nas je individualna odgovornost, ovo je nešto što nije prihvatljivo. Igrali smo 39 minuta dobru ili bolju košarku, stvarno smo ostavili sve na terenu, istakao je Aleksandar Đorđević.

Srbija će u narednoj fazi takmičenja biti u grupi sa Nemačkom, Grčkom, Izraelom, Gruzijom i Estonijom, uz skor 4-2, dok Nemačka i Grčka imaju 6-0. Prve tri selekcije plasiraće se na Mundobasket, prvi meč u novoj grupi protiv Grčke Srbija igra 13. septembra.

KOMENTARIŠI