Đorđu Vajfertu u čast – U utorak u Kostolcu počinje prva likovna...

Đorđu Vajfertu u čast – U utorak u Kostolcu počinje prva likovna kolonija udruženja „Kevro“

U organizaciji kostolačkog Likovnog udruženja „Kevro“ sutra počinje sa radom prva Međunarodna likovna kolonija pod nazivom „Đorđe Vajfert, ostavština za budućnost“.

Ova manifestacija, kako smo saznali od Violete Kevro, predsednika ovog uduruženja, održava se u čast Đorđa Vajferta, velikog industrijalca, prvog guvernera Narodne banke Srbije, ktitora, poštovaoca umetnosti, kolekcionara, dobrotvora i velikog humaniste.

Slikari dolaze u Kostolac 20. juna, zborno mesto je Dom omladine u Kostolcu, gde će se i raditi u slučaju kiše. Ako vreme bude lepo, već od 21. juna slikari se sele na plažu, u prostorije Nautičkog kluba „Dunavac“. Svi učesnici koji dolaze iz drugih gradova biće smešteni u Domu učenika Tehničke škole „Nikola Tesla“.

Centralni deo ove manifestacije, uz prigodan program i izložbu do tada završenih slika, pod nazivom „Vajfertovo veče“, planiran je za 23. jun na platou ispred Sportske hale, sa početkom u 18 časova. Kolonija traje do 25. juna i u njenom radu će učestvovati 16 slikara iz Republike Srpske, Novog Sada, Pivnica, Bačke Palanke, Užica, Požarevca i Kostolca, čija će umetnička dela biti stvarana različitim tehnikama. Pokrovitelј manifestacije je Gradska opština Kostolac.

KOMENTARIŠI