Vanredno stanje U ŽAGUBICI, bujice nosile sve pred sobom, po poslednjim informacijama...

Vanredno stanje U ŽAGUBICI, bujice nosile sve pred sobom, po poslednjim informacijama voda se povlači

Tokom nekoliko sati u Žagubici je palo 132 litra kiše, što je upola više od prosečnih vrednosti za ceo mesec

02.08.2018. 12:30H >> UŽIVO

16.50 – Električne energije još uvek nema u delima gde su naselja poplavljena, dok su pumpe na lokalnom vodovodu isključene zbog bujičnih voda koje su ugrozile normalnu isporuku zdrave pijaće vode. Prema poslednjim informacijama do kojih je došla RTV Istok, voda se povukla sa ulica u Žagubici te je sada potrebno utvrditi koji je opseg nastale štete.

16.44 – Žagubica: Vanredna situacija u naseljima Žagubica, Izvarica, Ribare, Krepoljin, Vukovac, Milatovac, Jošanica!

 16.39h – Tokom nekoliko sati u Žagubici je palo 132 litra kiše, što je upola više od prosečnih vrednosti za ceo mesec – potvrđuje meteorolog Đorđe Đurić.

– Merna stanica na Crnom vrhu zabeležila je 132 litara kiše, odnosno toliko je palo tokom kratkog vremenskog perioda, za svega pet, šet sati. Najviše kiše palo je između 3 i 6 ujutru – rekli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

– Tokom celog jutra je u Žagubici lilo kao iz kabla, srećna okolonost je da je oko podneva potpuno prestala da pada kiša i da u narednim danima neće biti ovakvih padavina – kaže Đurić.

16.06h – Marić: Više nema opasnosti u Žagubici, voda se povlači

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u ovom trenutku vrše crpljenje vode na više lokacija na teritoriji opštine Žagubica, a voda se na ugroženom području povukla u korito reke Tisnice.

Usled obilnih padavina koje su zadesile region opštine Žagubica, danas je došlo do izlivanja reke Tisnice, zbog čega je na snazi vanredna situacija na delu teritorije opštine Žagubica, odnosno za naselja Žagubica, Suvi Do, Izvarica, Ribare, Krepoljin, Vukovac, Milatovac i Jošanicu.

Ističemo da nema povređenih niti stradalih građana. Pripadnici Sektora za vanredne situacije spasili su 60 osoba iz ugroženih domaćinstava u koje je ušla voda, dok je upravo završena evakuacija još 240 osoba. U ovom trenutku više nema opasnosti po stanovništvo, a voda se povlači, navodi se u saopštenju PU Požarevac.

Na crpljenju vode u ovom trenutku su angažovana 24 vatrogasca-spasioca sa sedam vozila, šest čamaca i četiri pumpe za crpljenje vode.

Foto: TV ISTOK

12.32h – Kiša koja od jutros pada na prostoru Žagubice i voda koja se u naselje sliva sa okolnih planina i brda poplavile su veći deo ovog naselja, prenosi TV Istok.

Voda je ušla u stambene i ekonomske objekte, a ekipe hitne pomoći i vatrogasno spasilačkih jedinica su na terenu, prenosi TV Istok.

Evakuišu se i ljudi i domaće životinje.

Foto: TV ISTOK

U Žagubici trenutno nema električne energije, a kako saznaje TV Istok i snabdevanje zdravom pijaćom vodom može predstavljati problem u narednim satima.

Kako prenosi TV Istok, najverovatnije će biti proglašena vanredna situacija u Žagubici.

Foto: TV ISTOK
Foto: TV ISTOK
Foto: Igor Germanović / Facebook

KOMENTARIŠI