Drumski razbojnici kraj Požarevca bacaju oštre predmete po putu, pa vozačima nude...

Drumski razbojnici kraj Požarevca bacaju oštre predmete po putu, pa vozačima nude prevoz za velike cifre

Drumski razbojnici haraju autoputevima kroz Srbiju, najčešće na deonicama kod Smedereva, Velike Plane i Požarevca, upozoravaju iz saobraćajne policije.

Drumski razbojnici haraju autoputevima kroz Srbiju, najčešće na deonicama kod Požarevca, Smedereva i Velike Plane, upozoravaju iz saobraćajne policije.

Vlasnici nelegalnih šlep službi namerno bacaju oštre predmete po putu, a onda vozačima oštećenih automobila nude prevoz do najbližeg majstora za šta na kraju traže astronomske sume, pod pretnjom oduzimanja vozila.

Posebno su opasne ekipe koje anestetičkim sprejom uspavljuju vozače parkiranih vozila na odmorištima, a onda im odnose sve što imaju.

Razbojnici uglavnom kopiraju “bugarske kolege”, gde su česte ovakve prevare.

– Na primer prođu šlepom, i namerno bace daske sa ekserima ili delove guma ili auspuha koje oštećuju vozila. Onda se odmah na sledećem izlazu isključe i naprave krug. Kada se vrate na to mesto čeka ih očajni vozač, koji ih najčešće sam zaustavi i traži pomoć, ne znajući da je upao u klopku.

Oni dodaju da se od ove godine susreću sa još jednim vidom pljački na putevima. Stranci koji ne žele da plate prenoćišta, najčešće spavaju u kolima na odorištima pored autoputa. Razbojnici im krišom prilaze i kroz odškrinut prozor, poprskaju kabinu sprejom koja ima supstancu za uspavljivanje. Tad putnicima odnose sve vredno iz automobila, novčanike, laptopove, torbice – dodaje izvor iz policije.

– Oni sede u velikom automobilu, ponekad su i mala deca u njemu, i mašu vam da se zaustavite. Potom vam pojašnjavaju da su ostali bez goriva, i da nemaju dovoljno novca kod sebe, pa nude skupoceni nakit po bagatelnoj ceni. Naivni vozači nasednu na prevaru i plate i po 100-200 evra za nakit misleći da je zlato, a u stvari je obična bižuterija – dodaje on.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI