Društvo učitelja prvoslavilo 35 godina postojanja

Društvo učitelja prvoslavilo 35 godina postojanja

Prigodnom svečanošću u požarevačkom Centru za kulturu, Društvo učitelja  obeležilo je 35 godina svog postojanja i rada.

Društvo učitelja Požarevac broji više od 200 članova. Pored svojih svakodnevnih aktivnosti u radu sa decom, kroz takav način organizovanja i druženja učitelji koji su članovi Društva svih ovih godina imali su priliku da međusobno razmenjuju iskustva, kao i da se stručno usavršavaju.

Foto: Grad Požarevac

Nakon pozdravljanja predsednice Društva učitelja Požarevac Nataše Nikolić Gajić i Milutina Avramovića ispred grada goste je pozdravio i predsednik požarevačkog parlamenta Bojan Ilić, koji je istakao:

”Požarevac je grad sa velikom tradicijom sjajnih učitelja koji su umeli da svoje znanje prenesu svojim učenicima, na tom polju bili inovativni i inspirativni, sa rezultatima kojima se svi ponosimo. Tradicija požarevačkog društva učitelja daje nam za pravo da se nakon ovih 35 godina osvrnemo i pohvalimo svima rezultatima koje ste u tom periodu postigli. Veliki broj vaših ocena koje su u srednjim školama dobile svoju potvrdu, govore o studioznosti, strpljenju i temeljnom znanju koje ste usadili našim malim sugrađanima. Posebna inspiracija i vaša želja da se ode i korak više od propisanog gradiva donela je bezbroj osvojenih plasmana na različitim takmičenjima, a to sve kasnije rezultiralo ljubavlju prema nauci mladih genijalaca. Istih onih koji su boraveći kasnije u srednjim školama i univerzitetima dobro zapamtili sa kog izvora su popili prve kapi znanja. Uveren sam da svi vi imate bezbroj priča u kojima, ako ne rečima, a ono pogledom kada se sretnete sa bivšim učenicima, dobijete zahvalnost onih lekara, inženjera, arhitekata, naučnika… koji su to postali velikim delom zahvaljujući vama. Ono što vas, siguran sam, najviše raduje je kada bez obzira na njihovo zanimanje saznate da su izrasli u dobre i poštene ljude a to je misija u kojoj ste, znam, najuspešniji. Ispred grada Požarevca, još jednom, izražavam zahvalnost što ste deo ovog grada. Hvala što ste onaj nepresušni izvor sa koga žeđ za znanjem gase generacije naše dece i što ste svi zajedno deo jedne sjajne knjige na čijim koricama piše Savez učitelja Srbije.”

KOMENTARIŠI