PODELI

U Višem sudu u Požarevcu određen je jednomesečni pritvor za D.S. (47), D.S. (33) i D.S. (20), sva trojica iz Mišljenovca, zbog sumnje da su 11. oktobra izvršili teško ubistvo i bezobzirnu osvetu nad Sašom Stokićem (49) iz istog sela. 

Na saslušanju pred višim javnim tužiocem, osumnjičeni su priznali delo za koje se terete i izrazili kajanje, jer su, kako kažu, imali nameru samo da pretuku Sašu, a ne i da ga ubiju. Plan o premlaćivanju oni su doneli jer je pokojni Saša nedavno pretukao oca D.S. Zbog toga je on sa stricem odlučio da se osveti, a poveli su i D.S. kojeg je Saša, takođe, nedavno pretukao, pišu Novosti.

Sva trojica osumnjičenih su lošeg imovnog stanja, pa su im dodeljeni branioci po službenoj dužnosti. Narednih dana uslediće saslušanje svedoka, analiza nalaza obdukcije i psihijatrijsko veštačenje D.S. jer se radi o licu sa smanjenim mentalnim sposobnostima.

Oni su Stokića pretukli drvenom motkom, u njegovom krevetu, i naneli mu višestruku frakturu lobanje, usled koje je preminuo na licu mesta. Dok su ga oni tukli, D.S. je osvetljavao prostoriju mobilnim telefonom, jer je u kući isključena struja.

Za teško ubistvo i bezobzirnu osvetu za koju se osumnjičeni terete, zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Inače, pokojni Saša, koji je bio nezaposlen i sklon alkoholu, živeo je sam u kući tasta i tašte, koji su se preselili na drugi kraj sela zbog njegovog nasilničkog ponašanja. I supruga je otišla od njega i preudala se u Kučevo, dok su sin i ćerka odrasli kod hranitelja.

KOMENTARIŠI