Foto: Pixabay // ilustracija

Navršava se dva meseca od masovnog ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu kada je učenik sedmog razreda ušao u školu i pucao iz pištolja na obezbeđenje, nastavnicu i učenike. Ubio je radnika obezbeđenja i devetoro učenika, i ranio njih šestoro.

Trinaestogodišnji K. K. koji je uhapšen zbog masovnog ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar”, a koji nije krivično odgovoran pošto nema navršenih 14 godina, smešten je radi opservacije u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu za decu i omladinu.

V. K., otac dečaka je uhapšen odmah nakon što je njegov sin, koji nije krivično odgovoran, počinio zločin u školi.

Više javno tužilaštvo protiv njega sprovodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

V. K. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i detaljno je izneo odbranu. Od trenutka hapšenja nalazi se u pritvoru, koji mu je krajem juna produžen.

U toku je i predistražni postupak protiv majke dečaka kako bi se utvrdilo da li u njenim radnjama ima elemenata izvršenja krivičnog dela zanemarivanje i zlostavljanje deteta, kao i provere u streljačkom klubu u kojem su otac i sin vežbali pucanje.

Sud je odredio i privremenu meru zabrane prodaje ili stavljanja pod hipoteku nepokretnosti u Paraćinu, Nišu i Beogradu, a koje su u vlasništvu ili suvlasništvu majke dečaka.

Vlada Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

KOMENTARIŠI