Dva naselja Braničevskog okruga ostala bez vode za piće, u trećem posle...

Dva naselja Braničevskog okruga ostala bez vode za piće, u trećem posle dužeg vremena ponovo ispravna

Foto: Urban City / Arhiva / Ilustracija

ZABRANJUJE SE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Tribrode za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti  od 14.11.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac  ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je fizičko – hemijska (povišena vrednost nitrata).

ZABRANJUJE SE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Topolovnik za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti  od 14.11.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac  ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je mikrobiološka (koliformne bakterije i koliformne bakterije fekalnog porekla).

DOZVOLJENA JE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Kamijevo za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti  od 14.11.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac  OBZIROM DA JE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA (fizičko – hemijski i mikrobiloški ispravna) u skladu sa graničnim vrednostima propisanim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Uzorak je uzet na mestu javna česma u Kamijevu, navodi se u saopštenju JKP „Dunav Veliko Gradište“ Veliko Gradište.

KOMENTARIŠI