Dve godine zatvora, potvrđena presuda: Izazvao težak lančani sudar kod Salakovca u...

Dve godine zatvora, potvrđena presuda: Izazvao težak lančani sudar kod Salakovca u kome su dva lica poginula

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Požarevcu, čime je ona postala pravosnažna, kojom je doktor iz Kučeva, Darko Blagojević(38) osuđen na dve godine zatvora zbog krivičnog dela: teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, rečeno nam je u požarevačkom Osnovnom sudu.

On je ovom presudom osuđen, jer su sudije Osnovnog i Apelacionog suda na osnovu izvedenih dokaza, smatrale da je odgovoran za izazivanja teškog udesa u kojem su poginula dva lica, a više njih zadobilo teške telesne povrede.

Optužnicu je zastupala Snežana Dubajić, osnovni javni tužilac, a sudskim većem predsedavala je sudija Marija Vučićević. Na prvostepenu presudu žalio se advokat optuženog, Damir Okanović, ali je Apelacioni sud tu žalbu odbacio, te je potvrdio presudu koju je doneo osnovni sud u Požarevcu.

Blagojević je optužen da je 26. novembra 2011. godine izazvao težak lančani udes na magistralnom putu Požarevac-Kučevo, na mostu preko Mlave, u blizini Salakovca, u kojem su poginuli njegova supruga Violeta (29) i petomesečna ćerka njegovog šuraka, dok su teške povrede zadobili njegova jednogodišnja ćerka i još osam lica. Do udesa je došlo kada je Blagojević, krećući se svojim BMW-om iz pravca Požarevca, prilikom prelaska preko mosta, usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu kolovoznu traku, udario u „reno”, a onda u zaštitnu ogradu pored puta.

Tada je nastao lančani sudar, u kojem su učestvovala još četiri putnička vozila koja su nailazila iz pravca Požarevca ka Kučevu. Apelacioni sud presudu je doneo početkom avgusta, a ona je Osnovnom sudu u Požarevcu dostavljena 25. avgusta. Darko Blagojević po zanimanju je lekar, a u decembru prošle godine izabran je za zamenika predsednika opštine Kučevo.

KOMENTARIŠI