U okviru programa „Zajednici zajedno 2020“, kompanija NIS podržaće 72 projekta kojima će biti unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama širom Srbije.

Programom su podržane osnovne i srednje škole iz 12 partnerskih gradova i opština u našoj zemlji, u kojima NIS ostvaruje najveći deo svojih poslovnih aktivnosti: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

Upravo zato što su savremeni način obrazovanja i bezbednost dece u školama prepoznati kao prioritet za ulaganje, kompanija NIS će za ove projekte u 2020. godini donirati 114,5 miliona dinara. Ovogodišnji program realizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Foto: Urban City

Što se tiče Požarevca, OŠ “Sveti Sava” dobila je 1,5 miliona dinara za opremanje kabineta za tehniku i tehnologiju laptop računarima, specijalnim stolovima za izvođenje nastave, 3D štampačem i filamentima, učioničkim nameštajem, kao i opremanje informatičkog kabineta desktop računarima i njihovo umrežavanje u jednu celinu.

Foto: Urban City

OŠ “Sveti vladika Nikolaj” iz Bradarca dobila je 2,5 miliona dinara formiranje tri informatička kabineta koje škola nema (jednog u matičnoj zgradi i dva u izdvojenim odeljenjima škole) uređenjem unutrašnjeg prostora koji obuhvata molersko-farbarske radove u svim učionicama, nabavku učioničkog nameštaja, kao i nabavku desktop računara, projektora i platna za projektor.

KOMENTARIŠI