Dvojica osumnjičenih da su silovali dete

Dvojica osumnjičenih da su silovali dete

FOTO: B.P. // ILUSTRACIJA

Po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, a nakon obavljenog saslušanja, dana 20.2. 2022. godine okrivljenom N.M. (60) određen je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Obljuba sa detetom iz čl. 180 st. 1 Krivičnog zakonika.

Prethodno, N. M. je u saradnji Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i MUP-a RS uhapšen i zadržan posle dobijanja informacije da je u svojoj kući obljubio dete ženskog pola (13 godina).

Krivična prijava biće podneta i protiv jednog maloletnog lica (2004. godište), za koga postoje osnovi sumnje da je izvršio na štetu istog oštećenog deteta navedeno krivično delo. Takođe, uhapšena je i majka oštećenog deteta S. V. (1984. godište), zbog krivičnog dela Zapuštanje i zanemarivanje maloletnog lica iz čl. 193 Krivičnog zakonika i Posredovanje u vršenju prostitucije iz čl. 184 Krivičnog zakonika, i uz krivičnu prijavu je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu koje joj je nakon saslušanja predložilo određivanje pritvora, što je sud prihvatio i odredio joj pritvor do 30 dana.

KOMENTARIŠI