Ekipa “Pastirice” iz Požarevca zauzela 3. mesto u Srbiji u karavanu “Izađi...

Ekipa “Pastirice” iz Požarevca zauzela 3. mesto u Srbiji u karavanu “Izađi mi na teglu”

Višemesečno nadmetanje Izađi mi na telgu u pravljenju ajvara je završeno, a titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji za 2018. godinu dobila je ekipa Pucke iz Brusa

Višemesečno nadmetanje Izađi mi na telgu u pravljenju ajvara je završeno, a titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji za 2018. godinu dobila je ekipa Pucke iz Brusa.

Drugo mesto osvojila je ekipa Arriva iz Niša, a treće ekipa Pastirica iz Požarevca, saopštili su organizacije Izađi mi na teglu.

Finale takmičenja organizovano je juče na Adi Ciganliji, a okupilo je pobednike takmičenja organizovanih tokom prethodna dva meseca u 30 gradova kroz koje je prošao najveći gastronomski karavan na Balkanu.

Sve takmičarske ekipe su bile izuzetno kreativne, pa su posebnu pažnju posvetili uredjenju štandova i kostima za učesnike, a i u toj kategoriji ekipa Pucke iz Brusa je bila najbolja i osvojila je nagradu za najlepše uredjen štand i prezentaciju na manifestaciji.

Pored ajvara, takmičari su za posetioce pripremili i raznovrsne gastronomske specijalitete koji karakterišu kraj iz koga dolaze, tako da je skoro 10.000 posetilaca uživalo u bogatim ukusima Srbije.

O pobednicima u svim kategorijama odlučivali su svetski priznati kulinarski stručnjaci Svetske asocijacije kuvara World Chef i licencirane sudije Svetske asocijacije za ocenjivanje hrane Ivo Andrić, Stambol Geštamov i Mladen Perišić.

U proteklih pet sezona karavan Izađi mi na teglu obišao je 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbedjeno oko 65 tona paprike.

Takmičari su ispekli preko 600.000 komada paprike i napunjeno oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo pola miliona posetilaca.

Pobednička ekipa je pored titule osvojila i redizajnirani model šporeta Smederevac MBS 10 i proizvode “Bakina tajna” u težini kapitena.

Drugoplasirana ekipa osvojila je Vox frižider i Smederevac Mini Electric, dok je trećeplasirana ekipa dobila Tempo vaučer u vrednosti od 30.000 dinara i električni aparat.

KOMENTARIŠI