Ekspresna presuda u Požarevcu: Za samo devet dana osuđen za tri krivična...

Ekspresna presuda u Požarevcu: Za samo devet dana osuđen za tri krivična dela

Foto: Urban City / B.P.

Optuženi je osuđen na 23 meseca zatvora zbog nezakonitog nošenja vatrenog oružja, nasilja u porodici i ugrožavanja sigurnosti.

Viši sud u Požarevcu pravosnažno je osudio na godinu dana i 11 meseci zatvora Dejana Savića (43) iz Kurjača, jer je izvršio tri krivična dela – nezakonito držanja i nošenje vatrenog oružja, nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti, pišu Novosti.

Za prvo delo on je osuđen na 15 meseci, za drugo na šest, i za treće na tri meseca, što je ukupno dve godine, ali mu je izrečena jedinstvena kazna od 23 meseca.

Uz ovu presudu, donetu na osnovu sporazuma o priznanju krivice, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska oštećenoj, a oduzeto mu je i oružje – pištolj marke „Zbrojovka“ kalibra 6,35 mm.

Optuženi je uhapšen i osuđen za samo devet dana, što predstavlja ekspresno postupanje Višeg javnog tužilaštva. Razlog hapšenja bilo je nasilje u porodici, koje je policiji prijavila njegova supruga, ali je, tokom saslušanja, ustanovljeno da je imao pištolj u nelegalnom posedu, pa se teretio za još jedno krivično delo.

Treće delo dodato mu je kad se utvrdilo da je pištoljem pretio i snaji svoje supruge, koja je pokušala da je zaštiti tokom njihove svađe.

KOMENTARIŠI