Elektromorava predstavnik Požarevca na turniru “Igrajmo za 16”

Elektromorava predstavnik Požarevca na turniru “Igrajmo za 16”

U Požarevcu je završen deo turnira "Igrajmo za 16", na kojem je odlučeno ko će predstavljati taj grad na završnici takmičenja u Beogradu.

Takmičenje se održava svake godine u čast šesnaest kolega poginulih u bombardovanju Radio-televizije Srbije 1999. godine.

Ubedljivim pobedama, bez ijednog primljenog gola, prošlogodišnji osvajač Memorijalnog turnira RTS-a “Igrajmo za 16”, Elektromorava, rezultatom 7:0 protiv Bonime, izborila se da i ove godine predstavlja Požarevac u nastavku turnira u Beogradu.

Miloš Mitrović, kapiten Elektromorave kaže da celom timu znači što će ponovo predstavljati Požarevac u Beogradu. Povod im je dodatni motiv, ali voleli bi ponovo da osvoje Memorijalni turnir.

U polufinalnoj utakmici Elektromorava je savladala ekipu Kutak za dušu sa 5:0, a Bonima je konstantno vođstvo nad Generacijom završila rezultatom 4:2.

Tradicionalno najviše golova bilo je na utakmici koju su igrali Novinari protiv Generacije. Ove godine izgubili su u četvrtfinalu rezultatom 9 prema 4, ali ne odustaju.

Nenad Petrović, selektor ekipe Novinara, kaže da je učestvovati na ovom turniru važno, jer nas sve podseća na vrednosti koje zaboravljamo.

Domaćin turnira u malom fudbalu Igrajmo za 16, peti put zaredom bio je Kulturno-sportski centar Požarevac. Ove godine učestvovalo je osam ekipa.

“Na ovaj način, našim redovnim rekreativcima dajemo mogućnost na dodatne termine, ali i da odu u Beograd i susretnu se sa rekreativcima iz drugih gradova.”, smatra Nenad Mitić, direktor Kulturno-sportskog centra Požarevac.

“Za Grad Požarevac, održavanje turnira Igrajmo za 16 je izuzetna čast. Pogotovo zbog samog povoda i podsećanja na ljude koji su poginuli dok su radili svoj posao.”, istakla je Ana Miljanić, članica gradskog veća za sport Grada Požarevca

Turnir se igra u znak sećanja na zaposlene u RTS-u koji su poginuli u bombardovanju 1999. Godine.

KOMENTARIŠI