EU PRO predstavlja javni poziv za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema...

EU PRO predstavlja javni poziv za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema u Požarevcu

Tokom informativne sesije biće predstavljeni uslovi poziva i način prijavljivanja, a biće održana i obuka o prikupljanju i korišćenju podataka, organizacionim i upravljačkim aspektima, kao i novim trendovima i tehnikama u razvoju GIS-a

Razvojni program EU PRO će 13. i 14. decembra 2018. godine sa početkom u 11 časova u Požarevcu u hotelu Feniks (Bosanska 6) održati dvodnevnu informativnu sesiju kako bi lokalnim samoupravama Braničevskog i Podunavskog okruga predstavio javni poziv za podnošenje predloga projekata za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema (GIS-a) za koji je Evropska unija opredelila 1,2 miliona evra.

Evropska unija će putem ovog poziva pružiti podršku lokalnim samoupravama u procesu uvođenja i razvoja GIS-a kroz nabavku softvera i hardvera, kao i neophodne računarske opreme, a važan segment činiće i  obuka zaposlenih u lokalnoj administraciji.

Tokom informativne sesije biće predstavljeni uslovi poziva i način prijavljivanja, a biće održana i obuka o prikupljanju i korišćenju podataka, organizacionim i upravljačkim aspektima, kao i novim trendovima i tehnikama u razvoju GIS-a.

Poziv je otvoren od 3. oktobra do 30. decembra 2018. godine, a pravo učešća ima svih 99 lokalnih samouprava iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje su uključene u realizaciju programaEU PRO.

Više informacija o samom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PRO programa: Javni poziv za podnošenje predloga za uvođenje i razvoj geografskih informacionih sistema.

Aktivnosti EU PRO-a, programa  koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

KOMENTARIŠI